Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kajínek o milosti věděl už před sedmi lety? Neuvěříte, co tenkrát udělal

Autor: aba - 
12. května 2017
21:00

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek už si může ve vězení balit. Prezident Zeman mu udělí milost a Kajínek odejde z vězení jako svobodný muž. Je ale možné, že o tom, že dostane milost, věděl už před sedmi lety?

V Česku je teď milost pro usvědčeného nájemného vraha Kajínka téma číslo jedna. Ten si odpykával doživotní trest za vraždy podnikatele Štefana Jandy a jednoho z členů jeho ochranky Juliána Pokoše. Svůj případ chtěl Kajínek několikrát znovu otevřít a doufal v obnovení procesu a v to, že se znovu podívá ven.

V roce 2000 z věznice na Mírově uprchnul a šest týdnů strávil na svobodě. Vzhledem k tomu, že už byl odsouzený na doživotí, žádný další trest nedostal. Nikdy ale nepřestal věřit ve svoje propuštění a zdá se, že už před sedmi lety tušil, že se na svobodu jednoho dne skutečně podívá.

V roce 2014 vydalo nakladatelství Fragment Kajínkovu první knihu Můj život bez mříží, ve které vězeň nejen vzpomíná na minulost, ale dává čtenářům i bezpečnostní nebo kulinářské rady. 

A právě ku příležitosti vydání knihy prozradil vydavatel, že si Kajínek nechal obnovit řidičský průkaz a to už v roce 2010. Tušil už tehdy, že se jednoho dne na svobodu skutečně podívá? Proč doživotně odsouzenému záleží na tom, jestli má v pořádku doklady k autu? Teď bude ale Kajínek skutečně volný a cestu z vězení by si mohl klidně odřídit sám. Jak jsou na tom jeho motoristické schopnosti po dvacetileté pauze, je ale otázkou.

Video  Zeman dá Kajínkovi milost. Co vše řekl o dvojnásobném vrahovi?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

se476 ( 13. května 2017 04:39 )

Teď už jen vyšetřit, jak to opravdu bylo.

ivuska1 ( 13. května 2017 03:38 )

Hlavne aby zjistili prave vrahy. Cemuz neverim protoze to budou velke ryby.

ctenar ( 13. května 2017 00:07 )

Oddělení správních činností AUTOMATICKY vyřizuje vězňům "propadlé" doklady, občanské průkazy, řidičáky a.t.d. TAKŽE ČLÁNEK O HOV*NĚ, PISÁLKOVÉ.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání