Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zásahovka v Postoloprtech zadržela a zbila invalidu: Příbuzným se vysmáli do telefonu

12. května 2017
13:03

Ve středu zásahová jednotka v Postoloprtech zadržela a bezdůvodně zbila invalidu, který po jejich zásahu skončil v nemocnici. Příbuzným, kteří o něj měli strach, se během telefonátu vysmáli, že „si mohou jít stěžovat třeba na vládu“.

Podle informací TV Prima došlo k incidentu ve středu v sedm hodin ráno. Na dveře handicapovaného Bohuše Horvátha zaťukali policisté, a když jim otevřel, začali ho podle jeho tvrzení brutálně mlátit.

„Najednou skočili dovnitř. Hodili mě na zem. Tři, čtyři tedy byli... Na hlavu... Dali mi do žeber paralyzérem... Oni mě prvně zbili, zkopali mě na záchodě,“ tvrdí pan Horváth s tím, že se prý ani nesnažil bránit. Muž odmalička trpí mozkovou obrnou a špatně se pohybuje a špatně slyší.

Policisté chtěli muže odvést na stanici na výslech, to ale kvůli jeho špatnému zdravotnímu stavu nebylo možné, a tak skončil v nemocnici. Podle policistů byl pan Horváth zadržen v souvislosti s hospodskou rvačkou, při které mělo pět mužů napadnout hosty zařízení. Podle jejich informací měl být invalida mezi útočníky. Podle pana Horvátha bylo ale všechno jinak a on se snažil rozbouřenou náladu v hospodě uklidnit, a ne se přidávat ke rvačce.

„Byl jsem u toho, já nebudu tvrdit, že ne. Ne, právě, že ne. Jsem nechtěl, aby se někdo pral,“ tvrdí Horváth. Když jeho neteř volala na stanici, byli podle ní policisté arogantní a vysmívali se jí. „Smál se mi do telefonu. Ať si prej zajdu třeba na vládu si stěžovat.“

Po výslechu ale došlo k náhlé změně v chování policistů a ti se nakonec za zadržení omluvili a přiznali, že je v tom pan Horváth nevinně. Z důvodu probíhajícího vyšetřování policie k případu neposkytuje další informace, ale rodina pana Horvátha se chystá podat trestní oznámení.

Caligula ( 13. května 2017 13:17 )

Parta dětí přepadla v Mostě dvě školačky Bojí se o život. „Je to hrozný pocit," říká dívka, která v centru Mostu zažila příkoří a viděla šikanu kamarádky. Na tváři má krvavé šrámy, v srdci strach. Most už pro ni není bezpečný. Když jde po ulici, rozruší ji každý cizí hlas. Váhá, ale pak to tiše řekne: nemůže si pomoct, ale když vidí mladé Romy, sevře se jí úzkostí žaludek a chce utíkat. „Furt se otáčím. Bojím se, že je někdo za mnou a že mi něco udělá," říká žákyně 8. třídy z Mostu, inteligentní sympatické děvče ze slušné rodiny. Víc o ní sdělit nesmím, je to součást dohody, která má obě dívky chránit. Sedíme u stolu v jedné místnosti v Mostě. Žádné nahrávání, žádné focení. Venku čeká pedagog, zasvěcený do schůzky jedním z rodičů. A školačky vyprávějí o svém prvním pouličním traumatu. Měly by si užívat života, ale teď čelí ponížení a psychickému bloku, který jim zkomplikoval dospívání. Byly přepadeny u radnice. Plivání, kopání, urážky, vyhrožování, stažení za vlasy na zem… „Ty bílá kur..! Příště tě dobijeme!" Vulgárními útočnicemi byly podle výpovědí Romky. Byly tři a byly ve věku obětí. Městská policie oznámení potvrdila. Deník na základě výpovědí dvou dívek otevřel jeden z choulostivých případů, které signalizují, že špatné občanské soužití proniká navzdory preventivním programům mezi děti a vyvolává v nich stres a skrytá traumata. Ta se obtížně léčí a prohlubují tak vzájemnou nedůvěru a skepsi. V úterý 2. května před 18. hodinou se dvě dívky vracely domů přes prostranství mezi radnicí, Repre a hotelem. U parčíku s borovicemi na ně začala pokřikovat parta asi deseti teenagerů. Prý jim vadilo, že se na ně školačky podívaly. Dívky proto raději rychle zamířily pryč, ke schodům k Repre. Jenže tři děvčata z party je pronásledovala, plivala na ně a urážela. Vadil jim třeba vzhled jedné z dívek. „Ta, co je vedla, mě začala kopat do nohou a do zadku," vypráví napadená dívka. S poplivanou kamarádkou partičku opakovaně žádaly, ať je nechá být, ale marně. Nepomohlo ani

agfor ( 12. května 2017 17:20 )

K Tchořovi radši ne. Je to debil, který si hraje na ombudsmana nemocnice v Mostě.

jirimat ( 12. května 2017 13:17 )

Můžou si stěžovat prodavačovi. Ten mezitím vyznamená policisty za odvážný a hrdinský zákrok!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání