Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký požár skladu pneumatik: Nad D1 se valí hustý dým

Autor: ljš, mal - 
10. května 2017
16:32

Obří požár propukl v areálu skladu pneumatik u obce Ostředek na Benešovsku na 35. kilometru dálnice D1. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Na místě je šest jednotek hasičů.

Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka jsou plameny i kouř vidět z velké dálky. Na místě zasahují čtyři profesionální a šest dobrovolných jednotek, celkem několik desítek hasičů. "Hasíme několika proudy i s pomocí pěny," řekl. Kvůli najíždění hasičské techniky byla uzavřena silnice číslo 1107 u obce Ostředek.

K požáru došlo v areálu firmy, která připravuje nepotřebné použité pneumatiky k dalšímu zpracování.

V nedalekých Mirošovicích u Prahy hoří současně les o ploše asi 120krát 40 metrů. I tady byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, podle Holomčíka budou dohašovací práce trvat ještě několik hodin, terén je totiž velice členitý a špatně přístupný.

Podívejte se na záběry z dronu:

 


lobotom ( 11. května 2017 20:38 )

Nejlevnější způsob likvidace odpadu: naskládat a zapálit. Neustále se to opakuje a neustále to stát podporuje. Podnikatelský parazity, kteří rozkradou dotace a shrábnou zisky a po nich potopa. Už by konečně měla přijít další revoluce, a to pořádná, hořet by měl lidský odpad.

Desterz ( 10. května 2017 20:56 )

Hlavně že budou fízlovat jestli nááááhodou dědek támhle odnaproti nepálí v kamnech dvě PETky...! Takových skládek, dovezených víme odkud a údajně určených ke zpracování, tu už v Čechách bylo! A jak se řešily? No přece ohněm, milý Watsone, jak prosté.

bullshit ( 10. května 2017 19:09 )

Hlavně že budou prudit za poškozený filtr pevných částič a kat ale tohle to je mazec za deseti tisíce aut, které třeba jen těsně neprojdou. Vždy při komentářích nikomu nic nehrozí a vítr jde naštěstí správným směrem...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání