Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tragédie u Prešova: U základny se zřítil policejní vrtulník! Dva lidé zemřeli

Autor: lm - 
10. května 2017
18:00

Na Slovensku se zřítil další vrtulník! Na letecké základně v Prešově havaroval nový policejní vrtulník Bell 429. Na palubě byla čtyřčlenná posádka, dva lidé pád stroje nepřežili.

Vrtulník vzlétl ve středu krátce po poledni v rámci cvičení. Ke zřícení došlo nedlouho poté. "Před malou chvílí jsme dostali informaci o pádu policejního vrtulníku (BL429), ke kterému došlo ve vojenském prostoru letiště v Prešově. Vrtulník vzlétl v rámci cvičení. K zhroucení došlo ve výšce 100 metrů a 200 metrů od místa vzletu. Čtyři osoby na palubě utrpěly těžká zranění," informovala krátce po nehodě slovenská policie na své facebookové stránce.

Podle informací serveru Čas.sk záchranáři na místě dva lidi oživovali a další dva s těžkými zraněními převezli do prešovské nemocnice. Na palubě byli v osudnou chvíli dva policejní piloti a dva hasiči. Mluvčí hasičského sboru Zuzana Farkasová později upřesnila, že nehodu oba hasiči nepřežili. Jeden z nich podle medií zemřel na místě neštěstí, další po převozu do nemocnice.

Na místo vyrazil ministr vnitra Robert Kaliňák i prezident hasičského sboru Alexander Nejedlý. Vrtulníky zmiňované značky získalo slovenské ministerstvo vnitra v létě roku 2015. Všechny lety vrtulníků ministerstva vnitra jsou do odvolání pozastavené.

Za poslední dva roky jde už o třetí podobnou havárii vrtulníku na Slovensku. Loni v září se nedaleko Banské Bystrice zřítil záchranářský vrtulník, neštěstí nepřežil nikdo ze čtyř lidí na palubě včetně přepravovaného pacienta. Předloni v srpnu čtyřčlenná posádka záchranářského vrtulníku nepřežila pád stroje, který se zřítil ve Slovenském ráji, kam letěl na pomoc zraněnému chlapci. V tom samém roce při pádu vrtulníku slovenské armády zase zahynul jeho pilot

Video: Nehoda záchranářského vrtulníku na Slovensku (září 2016)

Video  Pád záchranářského vrtulníku na Slovensku  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Jarocell ( 10. května 2017 18:17 )

Aktuálně: jeden hasič mrtvý na místě, druhý zemřel v nemocnici. Jeden policejní pilot v kritickém stavu, druhý stabilizovaný. R.I.P. kluci...

moiaza ( 10. května 2017 18:02 )

Policejní vrtulník je zelený a má nápis Policie. A víte, jak poznáte vládní vrtulník? Jedou před ním motorky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání