Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ve školce sprchovali děti za trest ledovou vodou?! Tadeášek přestal na rok mluvit

Autor: Jiří Čada - 
9. května 2017
13:40

V mateřské školce prý malý Tadeášek (5) zahodil nečekaně při hraní autíčko, jedna z vyučujících ho měla ihned poté potrestat tím, že ho osprchovala studenou vodou. Klučina přestal na téměř rok mluvit. Utrpěl prý posttraumatický šok! Podivnými praktikami pedagogů v MŠ v Puklicích na Jihlavsku už se zabývají policisté.

„Oznámení jsme přijali a případ vyšetřujeme,“ uvedla stručně vzhledem k nízkému věku poškozené osoby mluvčí policie Jana Kroutilová.

„Tadeášek téměř rok vůbec s nikým nekomunikoval,“ řekl Blesk.cz matka malého chlapce Jana Kymlová (41). „Něvěděli jsme co se mu přihodilo, chodili jsme po doktorech. Až po čase ho rozmluvila společně s psychologem Hana Ferdová, která vystudovala speciální pedagogiku. Tehdy jsme se dozvěděli, co se vlastně stalo. Dětský psychiatr, který diagnostikoval Tadeáškovi posttraumatický syndrom a nasadil medikaci, nám doporučil případ oznámit policii,“ líčila maminka Tadeáška.

Toho dnes rodiče vozí do jiné školky a prý nejen mluví, ale už dokonce umí i řadu básniček.

Paní Kymlová, která v minulosti ve škole v Puklicích dokonce pracovala v kuchyni, podala na učitelky mateřské školy trestní oznámení.

„Dodnes, přestože jsem na školu učinila řadu dotazů, mně nikdo z jejího vedení nedokázal neodpovědět,“ říká po více než roce.

„Minulý týden byli ve škole policisté, dvě z učitelek budou v této věci vyslechnuty,“ informoval Blesk.cz ředitel základní a mateřské školy Jaroslav Taras. „Další postup zvážím až po ukončení vyšetřování celé záležitosti,“ nechal se následně slyšet ředitel.

Proti praktikám učitelek ostře vystoupila Hana Ferdová, která na škole v minulosti také učila. „Na tyto s učitelskou prací neslučitelné praktiky jsem už v minulosti poukazovala, ale marně,“ řekla.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání