Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kuřimská kauza po 10 letech: Barbora Škrlová byla zneužívaná brněnskou smetánkou

Autor: red, ljš - 
7. května 2017
07:15

Barbora Škrlová, která byla hlavní aktérkou takzvané Kuřimské kauzy, nyní žije zbavena svéprávnosti s novou, tajnou identitou. Předseda Spolku Šalamoun John Bok (71) odhalil Blesku nový pohled na současný Barbořin život i na celou kauzu, ve které se podle něj ona stala obětí.

Kuřimská kauza je případ otřesného týrání chlapců Jakuba (tehdy 10) a Ondřeje (tehdy 8) Mauerových jejich vlastní matkou Klárou, tetou Kateřinou i dalšími blízkými z okolí rodiny.

Zamotanou kauzu odstartovala náhoda – soused Mauerových Eduard Trdý na své dětské chůvičce s kamerou 7. května 2007 spatřil nahého svázaného chlapce.

Případ značně zamotala Anička Mauerová – falešná identita Barbory Škrlové, která se na týrání měla též podílet. V případu bylo odsouzeno 6 lidí k trestům odnětí svobody na dobu mezi 5 a 9 lety.

Video  10 let od kauzy Kuřim: Matka tyranka, Šklová jako Anička a mučení dětí pod vlivem sekty  - David Vaníček, archiv Blesku, ČTK
Video se připravuje ...

Podle Johna Boka se však Barbora sama stala obětí týrání, a to několikanásobného. Ještě před Kuřimskou kauzou byla prý aktérkou ve skupinových souložích, které provozovala politicko-umělecká brněnská elita.

Členové této skupiny se měli bavit tím, že sledovali souložící dvojici. Zde měla být Barbora podle Johna Boka zneužívána.

Jak žije Barbora Škrlová teď? Jak zvládala pobyt ve vězení? A byla skutečně  vinná? To a více čtěte v rozhovoru s Johnem Bokem v dnešním vydání Nedělního Blesku.

dzambulka007 ( 7. května 2017 15:23 )

Ta Anička tam byla údajně několik let jako údajný nalezenec. Měla svůj rodný list s přiděleným datem narození, který vydal soud. Určitě ji viděl i lékař, ten by poznal dítě od dospěláka a všichni další také. Už tenkrát to smrdělo až na půdu.

dzambulka007 ( 7. května 2017 15:20 )

Nevěřím tomu, že tou Aničkou byla Škrlová. Myslím si, že tam opravdu byla 13 letá dívka, kterou zlikvidovali, aby nemluvila a Škrlová, která v tom také jela, se za ni začala vydávat třeba výměnou za nižší trest.

miasek ( 7. května 2017 14:44 )

Nedavno vysel clanek o tom jak deti ziji u babicky a pravidelne spolecne navstevuji matku ve vezeni. Babicka je uci mit rada matku. Takze budoucnout je jasne az vyjde, bude zase s detmi pohromade.

ivoadler ( 7. května 2017 11:17 )

Barborka je zcela evidentně dementní. Stávají se takové věci.

cotonice ( 7. května 2017 10:29 )

Co to je za výraz politicko - umělecká smetánka? Proč nikde nejsou zveřejněna jména, přestože šlo o brutální trestné činy. Kolik těch z té smetánky bylo odsouzeno? Tento případ je opět manipulací pod rouškou nezletilých dětí ! Hnus ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání