Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec (5) v Písku zmizel ze školky: Našli ho o kilometr dál

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: aba - 
5. května 2017
12:38

Na Sídlišti Jih v Písku se 1. března z místní mateřské školy vytratil ještě ne ani pětiletý chlapec. Učitelka si toho zprvu nevšimla a dítě se začalo toulat po městě.

Událost se odehrála ve chvíli, kdy se učitelka vracela s dětmi ze zahrady. Malý chlapec nepozorovaně proklouzl ven a začal se toulat ulicemi. Je veliké štěstí, že se mu nakonec nic nestalo. K místu, kde byl nalezen, je to totiž od školky kilometr a chlapci stál v cestě kruhový objezd, autobusové nádraží a čtyřproudová silnice.

Kilometr od školky, u nákupního centra, si samotného chlapce všimla kolemjdoucí, která zavolala policii. Ta ho vyzvedla a dopravila zpátky do školky, kde už po dítěti pátrali.

Chlapci se sice nic nestalo, ale ze situace se musí vyvodit důsledky. Jak informoval server iDnes.cz, matka chlapce se obrátila se stížností na Českou školní inspekci. Podle vyjádření ředitele školy Jana Adámka, ke které mateřská školka patří, šlo o lidskou chybu. „Štěstím v neštěstí bylo, že se chlapci nic nestalo. Je to pro nás poučení a doufáme, že se nic podobného znovu nestane,“ řekl k situaci.

Ve školce prý došlo ke zvýšení zabezpečení, opakovanému proškolení vychovatelů i posezení s rodiči. Ve školce bylo zabudováno odchodové tlačítko, bez jehož zmáčknutí nemůže nikdo odejít, a také byl zvýšen dohled nad dětmi. Případ prošetřovala i policie, která ho ale uzavřela bez toho, aby někoho obvinila. Dle jejich šetření nebyl porušen žádný zákon.

Postih byl vyvozen i pro vychovatelku, které se dítě ztratilo. „Důsledky jsme vyvodili v souladu se zákoníkem práce. Postih byl podle klasického pracovněprávního řízení,“ říká Adámek. Učitelka s třicetiletou praxí zůstává ve školce pracovat dál. Nadále ji navštěvuje i chlapec, kterého se celá aféra týká.

Na video o seniorech, kteří chodí číst dětem do školek pohádky, se podívejte níže:

Video  Seniorky čtou pohádky dětem ve školce. „Dává mi to nový impuls,“ říká jedna z nich.  - Lukáš Houdek- HateFree
Video se připravuje ...

 

dzambulka007 ( 6. května 2017 00:18 )

Já když vidím, jak ty debilní a nezodpovědné krávy děcka hlídají, tak fakt věřím, že mají anděly strážné, když to přežijí. Asi jste z podobného těsta. Většina učitelek by měla dostat flastr už za to, že se narodily.

sakajeva ( 5. května 2017 21:11 )

Před čtyřiceti lety udělal něco podobného můj syn. Odvedla jsem ho do školky a když se převlékl, čekal ještě na kamaráda že půjdou spolu do třídy. Tak jsem odešla a nechala je v šatně. Jenže cestou do školky jsme míjeli kolotoč, který právě stavěli. Oba kluci usoudili, že se na kolotoč ještě půjdou podívat a tak se znovu oblékli a šli. Když se vrátili, školka byla zamčená. Naštěstí tam byly takové prosklené chodby a tak si jich všimla učitelka, která tudy procházela. Syn pak celý týden nemluvil o ničem jiném, než jak s tím pánem stavěli kolotoč. Měl z toho úžasný zážitek.

zlobit ( 5. května 2017 18:09 )

Je vidět, že jste nikdy neměla na starosti víc dětí. To co se stalo, je špastně, ale ta drobotina umí být tak rychlá. Nevím, kde pracujete, ale kdyby lidi dostali v prácu padáka při první chybě, nevím kdo by pracoval, asi jenom Vy, protože to vypadá, že jste bezchybná. Hrůzu učitelky než se dítě našlo, si nikdo z nás nechce zažít.

petrfanda ( 5. května 2017 16:35 )

https://www.youtube.com/watch?v=FPg3Mi8JqWE

sores ( 5. května 2017 14:25 )

Dětičky jsou jako pytel blech, ve vteřině zmizí z očí! Nechtěla bych je mít na starosti ani za 50 tis.měsíčně, kdyby se některému něco stalo, i když by to nebylo z mé viny,stejně bych už měla život zničený. Pokud zemře dospělák je to smutné, ale nikdy ne tak jako malé dítě nebo hodně mladý chlapec-děvče!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání