Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Automobilová honička a střelba na Uherskobrodsku: Pachateli hrozí 12 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: twitter)
Autor: aba - 
4. května 2017
20:28

Minulý čtvrtek měli na Zlínsku hodně živo. Třiačtyřicetiletý muž tu skončil ve vazbě poté, co pronásledoval jiné vozidlo a za jízdy na něj několikrát vystřelil.

Třiačtyřicetiletý muž a jeho čtyřiadvacetiletý spolujezdec tu v audi pronásledovali posádku vozu Škoda. V jednom okamžiku octavii předjel a prudce před ní zabrzdil, což sedmadvacetiletého řidiče přinutilo zastavit. Řidič audi chtěl, aby řidič z octavie vystoupil, ten však z místa prudce odjel. Následovalo další pronásledování, kdy řidič audi opětovně nebezpečně zablokoval Škodu Octavii a s namířenou krátkou střelnou zbraní nutil řidiče vystoupit z auta ven.  Padlo několik výstřelů na vozidlo. S prostřeleným sklem řidič octavie ujel,“ popisuje situaci krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Když řidič octavie dojel na konec sjízdné cesty, i se spolujezdcem vystoupil a z obav o svůj život utekli. Pak střelbu nahlásili policistům. Ti rozpoutali na Zlínsku velkou pátrací akci po pachatelích a během silničních kontrol za zhruba dvě hodiny zajistili třiačtyřicetiletého řidiče. Jeho spolujezdce pak zadrželi druhý den ráno.

„Dosavadním vyšetřováním se kriminalistům podařilo zjistit, že důvodem pronásledování byly údajné dluhy a dřívější osobní rozepře mezi muži. Zbraň policisté zajistili. Ukázalo se, že se jedná o bombičkovou airsoftovou zbraň na 6 mm kovové kuličky,“ řekla Javorková.

Policisté muže obvinili ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z přečinů výtržnictví a poškození cizí věci. Muž je ve vazbě a pokud se jeho vina prokáže, hrozí mu až dvanáct let vězení. 

Na záběry z jiné automobilové honičky na D5 se podívejte ve videu:

santikxauz ( 4. května 2017 22:53 )

V USA by už čekali na kremaci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání