Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kéž by šel vrátit čas, smutní otec Pepíčka (†11), který zahynul při požáru v Příbrami

Autor: dce - 
4. května 2017
11:02

Při ničivém požáru ztratila rodina z Příbrami střechu nad hlavou. O pár dní později je ale potkala mnohem větší tragédie. V nemocnici jim zemřel teprve jedenáctiletý syn Pepíček, kterého se z ohně nepodařilo dostat včas. Jeho otec Karel na sociálních sítích sdílel smutné vzpomínky na zesnulé dítě.

Tragédie se odehrála v noci na 8. dubna v Příbrami. Rodinný dům ve staré zástavbě zachvátil požár, který se měl rozšířit od nové powerbanky (přenosné dobíjecí zařízení, pozn. red.). Během pár minut na místo přijeli hasiči a začali obyvatele evakuovat.

To už venku byla Denisa i její dvě dcery Patricie (11) a Karolínka (6). Brášku Pepíka se ale jejich mámě nepodařilo ven dostat včas. Z domu ho vynesli až hasiči a záchranka ho rychle transportovala do pražské nemocnice. Zde ale po pár dnech zemřel. I přes velkou bolest se rodina rozhodla svolit k dárcovství orgánů.

„Po tátovi šílenec, pro každou srandu a takto si jej pamatujme,“ napsal po pár dnech táta Karel na Facebook.

Tragédie rodiny zvedla v blízkém i daleké okolí velkou vlnu solidarity – lidé pomáhají materiálně i finančně. Na transparentním účtu, založeným majitelem zpravodajského serveru Příbram.cz Tomášem Pečenkou, je v době publikace článku již přes 270 tisíc korun.

Video  V Příbrami zemřel chlapeček (†11). Rodina potřebuje pomoc.  - TV Příbram, Blesk TV
Video se připravuje ...

„Děkuju všem, byť i jen za halíř na jak na našem osobním, tak i na tom transparentním (účtu, pozn red.) Za celý zbytek a i za zesnulého našeho Pepíčka mockráte děkujem. Radši bych, kdyby se vrátil čas,“ smutní otec chlapce.

Pokud se do finanční pomoci rodině chcete zapojit i vy, můžete své dary posílat na transparentní učet  3027346013/0800 založený majitelem serveru pribram.cz Tomášem Pečenkou účet

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání