Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Matka stihla z požáru vynést jen dvě děti: Chlapec zemřel po třech dnech v nemocnici

Autor: dce, idh - 
4. května 2017
05:00

Nepředstavitelnou tragédii prožívá v posledních dnech rodina z Příbrami. Po požáru, který jim začátkem dubna sebral střechu nad hlavou, zemřel jejich jedenáctiletý syn. Matka se své tři děti bez zaváhání pokusila zachránit, u chlapce se jí to ale nepodařilo. Dítě zemřelo po třech dnech v nemocnici.

Požár se v bytě domu v Příbrami rozhořel v noci na sobotu 8. dubna. Podle zdroje Blesku se oheň rozšířil od nově zakoupené powerbanky (přenosné dobíjecí zařízení, pozn. red.). Dvacet minut před jednou hodinou v noci už na místo vyráželi hasiči. Když přijeli na místo, začali okamžitě evakuovat obyvatele domu.

Své děti z ohnivého pekla zachraňovala i žena z bytu, kde požár začal. Stihla zachránit mladší dceru (6) a jedno z dvojčat (11) - dívku. K chlapci se pak už přes plameny nedokázala dostat. Mezitím přijeli hasiči a dítě z domu vynesli.

Chlapec, který v domě zůstal, se ovšem nadýchal zplodin. Byl převezen do pražské nemocnice, kde pak tři dny bojoval o život, bohužel zemřel. I přes jejich obrovskou ztrátu se rozhodli v tíživé situaci pomoci a svolili k dárcovství orgánů. Alespoň tak to tvrdí modelka Diana Kobzanová, která na svém Instagramu sdílela výzvu k pomoci rodině.

Video  V Příbrami zemřel chlapeček (†11). Rodina potřebuje pomoc  - TV Příbram, Blesk TV
Video se připravuje ...

Otec rodiny Blesku krátce řekl: "Nechceme o další pomoc žádat, ani o tom všem dál mluvit, truchlíme."

Desítky lidí se ovšem rodině rozhodli pomoci z vlastní vůle. Mnoho z nich jim darovalo nábytek, spotřebiče ale i oblečení, jídlo či hračky pro děti. Majitelem zpravodajského serveru Příbram.cz Tomášem Pečenkou byl zřízen také transparentní účet pro finanční pomoc rodině. Pokud se chcete zapojit i vy, můžete své dary posílat na účet 3027346013/0800.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání