Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rychlá jízda skončila dvoumilionovou škodou: Řidič kamion převrátil na střechu

Autor: dce - 
3. května 2017
16:31

Překvapení byli asi řidiči, kteří v úterý projížděli z obce Branky do Loučky na Zlínsku. Vedle silnice tu na střeše ležel kamion v hromadě dřevní štěpky. Řidič podle policie jel příliš rychle.

K nehodě došlo kolem půl desáté v úterý dopoledne. Čtyřiačtyřicetiletý řidič kamionu podle všeho nepřizpůsobil rychlost jízdy a v levotočivé zatáčce opustil silnici. "Došlo k převrácení kamionu na pravý bok mimo komunikaci do silničního příkopu. Zde došlo k podélnému přetočení soupravy, která svou pouť ukončila na střeše koly vzhůru," uvedl policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Řidič vyvázl jako zázrakem jen s lehkým poraněním. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. "Odhad škody jde do milionů. Na soupravě přesáhla škoda dvoumilionovou hranici o dalších sto tisíc korun. Sanace zeminy kvůli úniku nafty z tahače bude stát sto tisíc korun. Úklid rozsypaného nákladu, úprava silničního příkopu a obnovení dopravního značení přijde na deset tisíc korun," dodal mluvčí.

Před nedávnem nehoda kamionů zablokovala dálnici D1:

Video  V koloně na 164.kilometru dálnice D1 po dopolední nehodě kamionů u Velké Bíteše uvázly stovky řidičů  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání