Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie v Příbrami zvedla vlnu solidarity: Takhle vypadá pomoc pro rodinu, která při požáru přišla o syna (†11)

Autor: aba - 
3. května 2017
19:22

Obrovská tragédie postihla rodinu žijící v Příbrami. Rodinný dům, ve kterém bydlela, začal v noci ze 7. na 8. dubna hořet a při požáru zemřelo jedno z jejich tří dětí. Lidé ale přispěchali rodině na pomoc a snaží se ji v těžkých životních chvílích podpořit alespoň materiálně.

Požár, který vypukl v prvním patře domu krátce před jednou hodinou ráno, nevzal rodině pouze střechu nad hlavou, ale hlavně jedno z jejich dětí. Jedenáctiletý chlapec ničivý oheň bohužel nepřežil. Ačkoliv to byla jedna z nejtěžších chvil v životě této rodiny, svolili k transplantaci orgánů a pomohli tak druhým.

Alespoň toto tvrdí na svém profilu na Instagramu modelka Diana Kobzanová, která se přidala ke sdílení výzvy o pomoc pro tuto rodinu. Tragédie, jako je tato, se nedají v životě předvídat a naštěstí stále existuje spousta lidí, kteří jsou ochotni druhým pomoci.

Ihned po požáru, kdy rodina neměla kam jít, se jich ujala jejich sousedka a ubytovala je pod svou střechou. Teď rodina bydlí v sociálním bytě, který jí přidělilo město, ale i tak toho stále spoustu potřebují, protože po požáru toho moc nezbylo.

Na facebookové stránce Radost Příbramáčkům, která se zabývá pomocí obyvatelům Příbrami, proběhla sbírka věcí pro tuto rodinu a lidé darovali opravdu všechno, co mohli. Od nábytku a kuchyňského zařízení až po oblečení, jídlo, spotřebiče a hračky pro děti.

Video  V Příbrami zemřel chlapeček (†11). Rodina potřebuje pomoc.  - TV Příbram, Blesk TV
Video se připravuje ...

Zakladatelka této skupiny byla sama velice příjemně překvapená a dojatá z toho, jak rychle se lidé rozhodli rodině v tísni pomoci. „Lidé jsou tu úžasní, každý se snažil pomoci. Ještě je v nás pořád to dobro a chuť pomáhat, když je potřeba, a za to jsem šťastná,“ prozradila vděčně.

Ačkoli už rodina má základní věci k životu, jejich dům je stále zničený požárem. Odhadovaná škoda na majetku se vyšplhala na jeden milion korun a proto byla založena sbírka finanční pomoci. Až do dvanáctého července můžete rodině s jejími problémy alespoň trochu pomoci i vy. Majitelem zpravodajského serveru Příbram.cz Tomášem Pečenkou byl zřízen také transparentní účet pro finanční pomoc rodině. Pokud se rozhodnete přispět, můžete tak učinit na účtu s číslem 3027346013/0800. Rodina bude za každou pomoc velice vděčná. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání