Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tragický požár v Příbrami: V domě zemřel chlapeček (†11). Rodina potřebuje pomoc

Autor: aba - 
3. května 2017
12:40

V noci ze 7. na 8. dubna se rodině z Příbrami obrátil život na ruby. V prvním patře jejich domu vypukl požár a oheň způsobil škodu jeden milion korun. Rodina ale této osudné noci přišla i o to nejcennější. Při požáru zemřelo jedno z jejích tří dětí.

Hasiči dostali hlášení o požáru rodinného domu osmého dubna dvacet minut před jednou hodinou ráno a okamžitě vyrazili na místo. Hořet začalo v prvním patře domu a hasiči po příjezdu jako první evakuovali obyvatele a předali je záchranné službě. Po ošetření si rodinu vzala pod svou střechu jejich sousedka.

Video  V Příbrami zemřel chlapeček (†11). Rodina potřebuje pomoc.  - TV Příbram, Blesk TV
Video se připravuje ...

Oheň se nakonec podařilo dostat pod kontrolu, ale škoda na majetku se i tak vyšplhala k jednomu milionu korun. A co je nejhorší, rodina utrpěla nenahraditelnou ztrátu. Ničivý požár nepřežil jejich jedenáctiletý syn.

Rodina se s tragickou nocí vyrovnává, jak může. I přes jejich obrovskou ztrátu se rozhodli v tíživé situaci pomoci a svolili k dárcovství orgánů. Alespoň tak to tvrdí modelka Diana Kobzanová, která na svém Instagramu sdílela výzvu k pomoci rodině.

Ta teď bydlí v jednom ze sociálních bytů, který jim přidělilo město Příbram. Na podporu rodiny byl majitelem zpravodajského serveru Příbram.cz Tomášem Pečenkou byl zřízen také transparentní účet. Od 12. dubna do 12. července je možné na tento účet zasílat finanční dary v jakékoli výši.

Vybraná částka bude po skončení sbírky za přítomnosti notáře předána rodině, která ji s největší pravděpodobností použije na opravu svého zničeného domu. Pokud se chcete zapojit i vy, můžete své dary posílat na účet 3027346013/0800.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání