Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pavlínku (16) málem zabil její přítel Filip (†16): Útočník spáchal sebevraždu, případ bude odložen

Autor: ČTK - 
2. května 2017
13:26

Policie odloží případ brutálního útoku na šestnáctiletou Pavlínku z Ústí nad Labem. Podezřelý, kterým je její stejně starý přítel Filip, spáchal sebevraždu. Dívka skončila po útoku v kritickém stavu v nemocnici.

Případ se odehrál na začátku února v panelovém domě na sídlišti Skalka. Brutálně zmlácenou Pavlínku našli ve společných prostorách domu sousedé. Po téměř tříměsíčním vyšetřování kriminalisté případ odloží. „Na základě všech zjištěných a prověřených informací má napadení dívky na svědomí její přítel, který si ihned po činu vzal život skokem pod jedoucí vlak. Motivem, proč to udělal, byly dlouhodobé vztahové problémy, které mezi sebou řešili,“ řekla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Případ vyvolal v krajském městě velkou pozornost. Oba mladiství navštěvovali jedno z ústeckých gymnázií. Policie podle Hyšplerové nabídla blízkým dívky i chlapce psychologickou pomoc. „Zároveň byla tato pomoc nabídnuta jejich spolužákům, kteří celou traumatickou událost vnímali také velmi citlivě,“ dodala Hyšplerová.

Brutální útok řešila policie před nedávnem i ve Znojmě:

Video  Dva na jednoho! Kamery ve Znojmě zachytily noční útok na mladého muže. Jeden z útočníků ho kopl i do hlavy, oběť upadla na chvíli do bezvědomí.  - Městská policie Znojmo
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání