Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Aleš z Teplic pašoval do Německa drogy, měly hodnotu 81 milionů Kč

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: Zdeněk Matyáš)
Autor: ČTK - 
28. dubna 2017
17:25

Na šest a půl roku do vězení poslal ve čtvrtek soud v Drážďanech devětačtyřicetiletého Čecha původem z Teplic za pašování drog. Muž do Německa dopravil loni celkem nejméně 41 kilogramů metamfetaminu, sdělil mluvčí soudu Thomas Ziegler.

Aleš B., který se k činu přiznal, pašoval při každém přejezdu hranice vždy kilogram nebo dva drogy, která je Německu známá jako crystal. Balíčky drogy během celkem zhruba tří desítek cest dopravil například do Lipska, Halle, Coswigu nebo Wittenbergu.

Za propašování kilogramu drogy dostával 1000 eur (26 930 korun), za cestu se dvěma kilogramy 1500 eur (40 390 korun). Hodnotu drogy, kterou Čech do Německa propašoval, odhadují zdejší média na zhruba tři miliony eur (téměř 81 milionů korun).

Pokud by u soudu nespolupracoval a nepodal informace i o svých spolupachatelích, hrozilo by mu až 14 let vězení. S přísunem metamfetaminu přes česko-německou hranici bojují německé úřady dlouhodobě.

Crystal užívaný na území Německa pochází téměř výlučně z Česka, kde jsou podle německých úřadů do výroby a obchodování s ním zapojeny hlavně vietnamské gangy.

Drogy ničí organismus. Podívejte se, jak odstrašující je předávkování heroinem:

Video  Feťácký pár se předávkoval na ulici.  - YouTube/Policie
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání