Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Natascha Kampusch poslala dojemný vzkaz rodičům Maddie: Nikdy se nevzdávejte!

Autor: lm - 
28. dubna 2017
19:42

Natasche Kampusch (29) bylo pouhých deset let, když ji unesl tehdy 35letý pedofil Wolfgang Priklopil. Věznil ji dlouhých osm let. Poté se jí naštěstí konečně podařilo utéct. Natascha nyní vystoupila v pořadu britské televize a poslala vzkaz zoufalé rodině ztracené Maddie.

Natascha byla hostem pořadu Good Morning Britain (Dobré ráno, Británie). Rodičům ztracené Maddie McCann poslala dojemný vzkaz a doporučila jim, aby nikdy neztráceli naději. „Musíte zůstat silní a nikdy se nevzdávat. Věřím, že Maddie se najde,“ řekla.

Tehdy tříletá Madeleine McCannová se ztratila z apartmánu v turistickém komplexu Praia da Luz v květnu 2007 poté, co ji rodiče večer uložili do postele a odešli na večeři do blízké restaurace. Letos od jejího zmizení uplyne už deset let, zoufalí rodiče ale stále netuší, co se jejich dceři stalo. Případem se zabývá i britská policie.

Rakušanka Natascha Kampusch byla nezvěstná více než osm let. Osudného rána 2. března 1998 desetiletá holčička opustila byt svých rodičů ve vídeňské čtvrti Donaustadt a pěšky zamířila do školy. Ve chvíli, kdy míjela bílou dodávku zaparkovanou u chodníku, vyskočil z auta neznámý muž a školačku vtáhl dovnitř. Unesl ji tehdy 35letý Wolfgang Přiklopil, který si z ní patrně chtěl vychovat „perfektní partnerku“.

„Byl to osamělý člověk, člověk bez přátel, bez lásky a perspektivy,“ uvedla Natascha v britské televizi. „Velmi jsem plakala, kvůli mým rodičům, oni nevěděli, co se mnou je, a to bylo pro mě nejtěžší,“ přiznala mladá žena. Při životě ji prý držely i její sny. „Měla jsem tolik plánů a nikdy jsem se jich nevzdala. Nejdůležitější bylo, abych přežila, byla silná a využila správný moment na útěk,“ dodala. Poté, co se jí podařilo utéct, její únosce spáchal sebevraždu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání