Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pokus o únos byl nedorozumění: Děda z Přerovska si jen spletl vnuka, cizího lákal na sladkosti do auta

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rys, dce - 
28. dubna 2017
09:20

Postarší deviant měl před školou v Hranicích lákat chlapce na zákusek do auta. Ukázalo se však, že šlo o dědečka, který klučinu chybně považoval za svého vnuka.

Pokus o únos se měl odehrát už 19. dubna. Nezletilého chlapce před školou do vozu lákal postarší muž. Řidič stáhl okénko u spolujezdce a volal na chlapce, aby si šel pro něco dobrého. Hoch na to nereagoval,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž s vozem odjel a opět se ke škole vrátil. Nabídku zopakoval, chlapec mu však řekl, že čeká na rodiče.

Řidič opět odjel a chlapec vše řekl rodičům. Policii se později podařilo vypátrat vůz i jeho řidiče. „Ten uvedl, že si chlapce spletl se svým vnukem, který chodí do stejné školy, měl navíc podobné oblečení a podobal se mu. Proto na něho volal, aby si šel pro zákusek, který před tím bezprostředně zakoupil, jelikož chystal doma oslavu,“ sdělila mluvčí a doplnila: „Jeho verzi potvrdila i manželka, protože se jí ten samý den svěřil, co se mu přihodilo.“

Jelikož nedošlo k žádnému trestnému činu, policie věc odložila. „Nicméně chlapec se zachoval velmi rozvážně a obezřetně, že k neznámému muži ve vozidle nepřistoupil a nic si od něho nevzal. Rodiče by měli o takovýchto možných situacích s dětmi hovořit a nabádat je k tomu, aby se chovaly velmi opatrně v případě kontaktování cizí osobou, nejlépe aby s ní vůbec nekomunikovaly,“ uzavřela Zajícová.

Před pár dny se na veřejnosti objevil případ únosu dítěte ze zahraničí.

dandova ( 28. dubna 2017 11:30 )

To měl jogurťáky, ne. A řidičák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání