Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž strávil 3 roky ve vězení za zločin spáchaný dvojčetem, které nikdy nepoznal

Autor: shp - 
27. dubna 2017
22:03

Celý život má problémy kvůli svému dvojčeti, které přitom sám nikdy nepoznal. Rus Andrej Čistyjakov (40) seděl tři roky za zločin, který nespáchal. Jelikož ale vypadá identicky jako viník, nikdo mu to nevěřil. Trest si musel odpykat.

Andrej začal mít podezření, že má dvojče, když mu policie ukázala fotografie, na kterých byl zachycen muž vypadající úplně jako on. Za mřížemi skončil v osmnácti letech, kdy byl neprávem obviněn, usvědčen a odsouzen.

Chtěl zrovna opustit svůj domov ve městě Sokolu, aby se mohl připojit k armádě. Vtom ale zaklepali na dveře policisté, kteří ho spoutali a obvinili ze spáchání zločinu, který se odehrál ve městě Iževsk, kde Andrej nikdy nebyl.

Rus, který vyrostl v sirotčinci, prohlásil: „Měli zatknout jiného muže, který vypadal jako já. Začal jsem o tom být přesvědčený, když jsem viděl fotografii.“ Jeho podezření se jenom zvětšilo, když za mřížemi potkal vězně, který tvrdil, že ho zná.

Říkal jsem mu, že si mě spletl s někým, kdo vypadá jako já. Spoluvězeň mě ale přesvědčoval, že mě zná,“ vzpomíná Andrej. Když se dostal z vězení, podařilo se mu najít biologickou rodinu. Jeho podezření se vzápětí potvrdilo.

Našel svou sestru, která mu řekla, že se ztratil rodině při dlouhé cestě. Prozradila mu, že skutečně má bratra-dvojče. Andrej chtěl být jednou učitelem, ale kvůli záznamu v rejstříku ho nikdo nechce zaměstnat a má i problém s pronájmem domu.

Život mi zničilo dvojče, které jsem nikdy nepoznal,“ říká. Jaký zločin bratr spáchal, ani to, jak se jmenuje, není známo. Andrej doufá, že se vše v dobré obrátí, ale policie není vstřícná a jeho životní problémy přetrvávají.

Ruskem nedávno otřásl případ babičky rozparovačky:

Video  Babička rozparovačka nese hlavu v hrnci.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

djaba ( 29. dubna 2017 08:19 )

 Policie jistě slušně zaklepala na dveře .A když viděla toho experta , bylo jasné o koho jde .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání