Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Z kamionu u Mohlenice ulétly úlomky brzdy a vlétly do protijedoucího auta: Řidičku zranily a způsobily nehodu

26. dubna 2017
17:00

Na Šumpersku se zranila řidička osobního auta, jehož čelní sklo zasáhly úlomky brzdového bubnu z protijedoucího kamionu. Havárie se stala v úterý na kopci u Mohelnice, po řidiči kamionu policie pátrá. Úlomky, které od protijedoucího nákladního auta směrem k osobnímu vozu vylétly, měly velikost dlaně a vážily několik kilogramů. Jeden z nich zasáhl čelní sklo osobního auta, prorazil ho a ženu poranil.

Řidička v šoku zastavila až po 80 metrech, kdy s autem sjela do příkopu. Nákladní vůz po nehodě nezastavil. Za nehodou podle policie zřejmě stojí špatný technický stav kamionu.

Netypická nehoda se stala po 15:00 na kopci mezi Mohelnicí a Studenou Loučkou, kudy projížděla devatenáctiletá řidička osobního auta Opel Vectra. „Nákladnímu vozidlu, které jelo v opačném směru, pravděpodobně kvůli špatnému technickému stavu odlétly úlomky z brzdového bubnu,“ uvedla mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Když se jí rozbilo čelní sklo, ztratila žena kontrolu nad vozidlem, přejela do protisměru a narazila do svodidla. „Pravděpodobně v šoku držela plynový pedál, čímž vozidlo po svodidlech ujelo dalších zhruba 80 metrů. Vůz zastavil až na konci svodidel v příkopu,“ doplnila mluvčí. Zraněná žena byla převezena do nemocnice, škodu na vozidle policisté odhadli na 80.000 korun a na svodidlech dalších 20.000 korun.

Nákladní auto po havárii nezastavilo a pokračovalo směrem na Mohelnici. Policisté v souvislosti s nehodou žádají o pomoc při pátrání po jeho řidiči. Jak případní svědci, tak samotný řidič se mohou přihlásit šumperským dopravním policistům na čísle 735 788 600, dodala mluvčí.

Podobná nehoda, kterou zavinil stav protijedoucího kamionu, se stala v Olomouckém kraji v prosinci roku 2014 na rychlostní silnici R35 u Přáslavic na Olomoucku. Tehdy uvolněné kolo z protijedoucího nákladního vozu usmrtilo pětatřicetiletého řidiče osobního auta. Kolo dopadlo na střechu vozu, řidič zemřel na místě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání