Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Aerolinky, v jejichž letadle brutálně zbili lékaře, mají další malér: Obří králík zemřel při jejich letu

Autor: ČTK, shp - 
26. dubna 2017
09:57

Americká letecká společnost United Airlines má na krku další průšvih. Vyšetřuje uhynutí obřího králíka, kterého přepravovala z Londýna do Chicaga. Devadesát centimetrů měřící zvíře jménem Simon putovalo k novému majiteli, ale po příletu na chicagské O'Haraovo letiště bylo nalezeno mrtvé.

Aerolinky v prohlášení zaslaném BBC uvedly, že jsou ze Simonova úmrtí "smutné" a okolnosti uhynutí zvířete vyšetřují. Podle britských médií je to pro společnost, která čelí skandálu kolem pasažéra násilně vyvedeného z letadla, další negativní publicita.

Britský deník The Sun uvádí, že desetiměsíční Simon byl synem největšího králíka na světě, 1,3 metru měřícího Dariuse. Simonova majitelka Annette Edwards listu řekla, že králíka tři hodiny před odletem prohlédl veterinář a zvíře podle něj bylo zdravé.

Edwards dodala, že Simona koupil "velice slavný klient", který je nyní rozzloben. Chov obřího králíka vyjde podle The Sun na 5000 liber (asi 157.000 korun) ročně. Podle chovatelů jsou tito králíci přítulní, přátelští, velmi inteligentní a jdou snadno vycvičit.

O United Airlines se nyní nemluví vůbec v dobrém. Akcie i pověst letecké společnosti se propadly do hlubin poté, co byl z přeplněného letu násilně vyhozen lékař David Dao. Skončil s rozbitým obličejem a společnost nyní soudí.

6010 ( 26. dubna 2017 12:40 )

No tak po tomto maléru s králíkem, to můžou aerolinky rovnou zabalit. On i ten lékař nebyl normální co tam předváděl.Všichni ostatní vylosovaní z nadbytečnosti vtichosti opustili letadlo a on tam sebou mlátil, až se skoro celý umlátil.Hysterka. U chlapů to nějak hůř snáším.

to-snad-ne ( 26. dubna 2017 10:56 )

Možná mu pro uklidnění dala ochranka za uši..

naidka ( 26. dubna 2017 10:40 )

Ušák zřejmě uhynul ze stresu. Měli mu dát něco na uklidnění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání