Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tyran z Krupky opět před soudem: Lidi napadal i na útěku v Anglii

Autor: uá - 
25. dubna 2017
13:54

Nikolas B. (21), který v Krupce na Teplicku ještě jako nezletilý znásilnil a málem k smrti utýral chlapce z dětského domova Patrika (tehdy 12), si stále troufá jen na slabší. U soudu v Ústí se teď zpovídá z loupežného přepadení dvou chlapců (16 a 18).

Ve svých 21 letech toho má přitom na krku mnohem více. Za týrání Patrika ho soud poslal do výchovného ústavu v Boleticích, odkud ale neustále utíkal. Skrýval se u příbuzných, poté utekl do Anglie. V úterý u soudu vyšlo nově najevo, že stíhán byl i v Anglii, a to dokonce třikrát, dvakrát z toho za ublížení na zdraví. „Mám tam doživotní zákaz,“ přiznal Nikolas B.

Poté, co byl z Anglie vyhoštěn, odseděl si rok vězení za své předchozí útěky z výchovného ústavu. Nijak se ale nepoučil. V rozmezí dvou dnů přepadl dva chlapce (16 a 18), podle obžaloby s nožem v ruce. Chtěl peníze, nakonec jednoho z nich připravil o mobil, druhého o tablet. Hrozil přitom, že je pořeže.

Soud v úterý vyslechl posledního svědka. Toho museli přivézt policisté, protože dobrovolně svědčit odmítal. Tvrdil, že má z Nikolase B. strach. „Nosí u sebe nože, boxera a teleskopický obušek. Bojím se, že až ho pustíte, pomstí se mně a mé rodině,“ prohlásil.

Hlavní líčení bude ještě pokračovat v červnu, kdy by měl už padnout rozsudek.

Patrika znásilnili, bili a mučili

Nikolas B. napadl se svým komplicem (tehdy 16) Patrika v dubnu 2010 u nádraží v Krupce. Chtěli po něm peníze a mobil, když jim řekl, že nic nemá, vzali mu bundu a odvlekli ho do blízkého lesíka. Tam ho znásilnili, bili a mučili. Poranili mu žebra, slezinu, ledvinu, slinivku a játra, způsobili mu tržnou ránu na hlavě a desítky dalších ran po celém těle. Přežil jen proto, že se mu podařilo doplazit na nádraží, odkud mu lidé zavolali pomoc.

urim ( 25. června 2017 14:10 )

Tenhle xindl si nezaslouží žít. Nechci si ani představit jaké zlo ještě napáchá,než se do něj zavrtá kulka policisty. A možná nikdy nebude dostatečně potrestán vzhledem k tomu, že policista by možná na konec dostal víc než kdy tento grázl.

beda88 ( 25. dubna 2017 15:26 )

cigošovi ksicht zamažete ale děda co dostal pěstí na kruháči je tam v celé kráse. není do "dyškriminácia". poděkujem Marečkovi Bendojc, co nikdy nebyl v práci a nemít fotra poslance, tak si neškrtne. v americe by dostal po 15 odsezených letech čekání na injekci tu správnou směs do žíly. hajzl jeden. akorát se vysmívá českým zákonům. ani jako dárce orgánů není dobrý.

dietr ( 25. dubna 2017 15:24 )

Sazba za loupežné přepadení je 2-10let. Krát 2 rovná se 20 let. Polehčující okolnosti žádné, náprava nemožná. Tak teď se ukažte, soudci!

zednik ( 25. dubna 2017 15:04 )

Za skoroumlácení k smrti nešťasného Patrika, který studoval osmileté gymnázium a měl IQ 111 nebyl prakticky tady ten hajzl nikdy potrestán. Ten druhý hajzl, který byl starší a disponuje IQ 41 dostal původně 10 let, pak mu to snížili na 5 let!! Po propuštění byl umístěn do detenčního ústavu a je pobvažován za pacienta. Má vycházky po areálu, nemusí pracovat... Jak řekla původně soudkyně = v jiných zemích by oba dostali trest smrti. Jako třešničku na dortu odhaduji to, že pokud si někde upletou nebo už upletli tihla dva zmetci dítě/děti, jejich maminkám budeme platit porodné, rodičovskou,alimenty a soc.dávky všeho druhu.... Pak že se nežije v této zemi krásně !

ellenic ( 25. dubna 2017 14:36 )

Takového by nebyla ani škoda , naprosto zbytečný pro společnost a k ničemu. Pracovat nebude a bude jen napadat jiné a většinou slabší . Když bude zavřený, tak ho bude společnost živit, on si bude hezky v teploučku žít, 5x denně strava, kulturní a sportovní vyžití .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání