Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyhrožují mi z Modré velryby: Dívenka z Pelhřimovska (11) si vymyslela, že je obětí sebevražedné hry

Autor: dce - 
25. dubna 2017
15:19

Teprve jedenáctiletá dívenka z Pelhřimovska se podle TN.cz stala obětí sebevražedné hry, jejíž přízrak se v posledních týdnech šíří i po českých sociálních sítích. Prý právě kvůli Modré velrybě se pořezala na rukou. Blesku se ale podařilo zjistit, jak to bylo ve skutečnosti.

Jedenáctiletá holčička pochází z Počátků na Pelhřimovsku. Ke hře se podle serveru TN.cz dostala přes sociální sítě. Podle jejích spolužáku ze základní školy chtěla hru vyzkoušet ze zvědavosti. Údajně měla dívenka splnit několik úkolů včetně pořezání se na rukou. Hru pak ale chtěla ze strachu před dalšími úkoly ukončit – a stejně jako jí podobným i jí začal její „kurátor“ vyhrožovat.

Jenže věc se má úplně jinak. Celá věc se udála již 14. dubna. Dívenka se pochlubila kamarádce, která vše řekla rodičům a ti to předali policii. Holčička ale nejevila žádné známky sebepoškozování a ani v zabavené počítači policie nenašla důkazy, že by se do hry vůbec zapojila.

"V souvislosti s touto hrou na území kraje Vysočina nebyl nikdo zraněn, ani nebylo prokázáno jakékoliv napojení na tuto hru," řekla Dana Čírtková. 

Policie o hře informovala začátkem měsíce, později se objevily dohady, zda nejde jen o hoax. Tuto informaci policie ale popírá. Policie České republiky eviduje několik případů sebepoškození pořezáním uživatelů sociálních sítí Facebook a Instagram, ke kterým došlo v rámci plnění úkolů ve hře. V jednom případě po splnění tohoto úkolu mělo být dokonce od tzv. kurátora požadováno zaslání obnažených fotografií nezletilé osoby,“ sdělila mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Chovanec: Naletěla policie?

Ministr vnitra Milan Chovanec v nedělních Otázkách Václava Moravce vyzval policejního prezidenta Tomáše Tuhého, aby mu do týdne podal důkazy o tom, že tzv. Modrá velryba existuje. „Chci od policie vědět, jestli policie děsí, nebo jestli varuje. Policie musí disponovat důkazy o tom, jestli opravdu nějaká forma této hry může být určitá marketingová značka, pod kterou se bohužel mnozí schovají,“ prohlásil Chovanec v neděli v České televizi.

"V rámci této kauzy je potřeba, aby bylo zjevné, jestli policie naletěla, čemuž já pořád nechci věřit, a nebo jestli má relevantní důkazy," uvedl dále. Podle něho to už vyšetřují specialisté na tuto oblast kriminality.

V údajné hře, která má původ v Rusku, je hráčům prý určeno během 50 dní 50 úkolů. Posledním z nich je sebevražda.

Vše o nebezpečné hře Modrá velryba čtěte ZDE

prycsnima ( 25. dubna 2017 15:29 )

 No a co .o pár parchantů z kterejch by stejně nic kloudnýho nevzešlo méně. Velrybu pro všechny hovada.Mělo by se to podporovat.Je třeba trochu selekce.

fotrpjotr ( 25. dubna 2017 14:56 )

Špatná výchova.

y1xcvbnm ( 25. dubna 2017 14:18 )

Co je to za debily??? Myslím ty děti co poslouchají nějakou hru ???

mitoz ( 25. dubna 2017 14:17 )

Dokud bulvár nezačal šířit nesmyslný hoax o modré velrybě, tak o ní nikdo nevěděl, a těžko někdo začal podobné nesmysly vyvádět. Údajný autor si vše vymyslel, aby zvýšil návštěvnost své skupiny. Za tohle by mělo následovat trestní stíhání za šíření poplašné zprávy. A 11letá nemá co dělat na internetu.

zednik ( 25. dubna 2017 14:08 )

11 letá dívenka z Počátků si "prý" dokázala na internetu sama najít Modrou velrybu (patrně tedy v češtině) . A p.Chovanec chce po policii důkazy, že hra není hoax a dává jí na to týdení termín. Není vám na tom něco divného?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání