Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Detektivové z elitního Tempusu v cele: Vyšetřovali vraždy Mrázka a Běly, GIBS jim vtrhla do kanceláří

Autor: dce - 
25. dubna 2017
09:50

Tři z vyšetřovatelů týmu Tempus, kteří se zabývali vraždou bosse podsvětí 90. let Antonína Běly, skončili sami ve vyšetřovací cele. Posvítila si na ně Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Nikdo ovšem neví proč. Informovaný zdroj mluví o zastrašování – Tempus se totiž věnuje i vraždě Františka Mrázka.

GIBS v sídle Tempusu zasahoval podle serveru Novinky.cz začátkem dubna. Již v osm ráno si odvedli pět policistů přímo z jejich kanceláří a tři z nich zadrželi údajně kvůli podezření na zneužití pravomoci úřední osoby. Zbylí dva policisté měli sloužit jako svědci.

Tři zadržení vyšetřovatelé strávili v cele 30 hodin, aniž by se dozvěděli konkrétní důvod celé akce. „Můžeme potvrdit, že v minulých dnech byli tři kriminalisté z týmu Tempus ze strany GIBS na základě předchozího souhlasu státního zástupce zadrženi, byli vyslechnuti a bez sdělení obvinění následně propuštěni,“ řekl Novinkám mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

GIBS se tří kriminalistů měl vyptávat na podrobnosti vyšetřování vraždy šéfa podsvětí Antonína Běly, který tým Tempus krátce před promlčením vyřešil. Z vraždy byl obviněn a následně i obžalován Pavel Šrytr a Ján Kaco, osobní strážci Antonína Běly a bývalí členové URNA. Právě Šrytr měl být 11. dubna propuštěn z vazby, Kaco je na svobodě již delší dobu.

Video  Státní zástupce o vraždě bosse Běly  - Video - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

„Je to jednoznačně nátlak a pokus o zastrašení a diskreditaci těch policistů, kteří nejenže objasnili vraždu Běly a dostali k soudu Šrytra, ale pustili se velmi aktivně do vyřešení vraždy Mrázka a to se některým lidem nemusí líbit,“ sdělil Novinkám důvěryhodný zdroj z bezpečnostních kruhů.

Tento zdroj také tvrdí, že vyšetřující policista z GIBSu se měl chovat nevhodně a vyslýchané ponižoval a dehonestoval jejich práci.

GIBS na základě odvolání výpovědi klíčové svědkyně celou kauzu kolem Bělovy vraždy vyšetřuje. Žena totiž Šrytra označila za jednoho z vrahů, později ale tvrdila, že ji policie ke svědectví přinutila.

Podle Bocána nadřízení vyšetřovaných kriminalistů navíc zvažují podání stížnosti na GIBS.

alex0800 ( 25. dubna 2017 14:31 )

Vrah Mrázka? Kdopak by to asi mohl být? Nejspíš někdo, kdo má jeho knihovnu;-) Dle mého soudu jde o někoho velmi vlivného, někoho, kdo informace zneužil ve svůj prospěch.. Někoho, kdo to v politice dotahuje dosti vysoko s vyhlídkou na premiérský post.. Někdo, kdo kdysi poznal praktiky STB zevnitř.. Myslím, že takovéto osobě něco dokázat, když pro ni pracuje mnoho "politicky neovlivněných" institucí a jejích členů.. Inu tady je každá rada těžká.. Možná by spíše neuškodilo ukázat fakta lidu před volbami, ať vědí, kterého ekonomického kouzelníka zatknout, posadit do klece a zahodit klíč.. Rodině odebrat nakradený majetek, aneb všichni kradnů ;-) Zkrátka je to hra pro plebejce.. Skutečný strůjce zla vesele stoupá po mrtvolách stále výše.. A až nám tu bude šéfovat, tak už bude satanismus oficiálním náboženstvím Vatikánu..

corsa ( 25. dubna 2017 13:18 )

No nevím nevím...je před volbama a vyšetřit vraždu Mrázka se některé straně nemusí hodit......

prycsnima ( 25. dubna 2017 10:44 )

 Ksindl se mezi sebou vraždí,tak co to vyšetřovat.Vězení je moc nákladné a ještě by jim někdo napomohl k útěku do jar.tak ať se radši mezi sebou vystřílí.A je pokoj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání