Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Monika potratila v nemocniční sprše: Mrtvý plod jí zůstal v ruce, zařízení ale prý nepochybilo

Autor: lm - 
24. dubna 2017
21:01

Monika se těšila na třetí miminko, v 16. týdnu těhotenství o něj ale náhle přišla. Žena potratila přímo v nemocniční sprše a z neštěstí viní nemocnici. Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí to ale vidí jinak.

Monika byla ve 4. měsíci těhotenství, když lékaři zjistili, že plodu přestalo bít srdce. Žena byla hospitalizovaná na gynekologii v Levicích, kde se jí pokusili vyvolat potrat. Sestra ale prý odmítla zavolat lékaře a poslala ženu do sprchy.

„Šla jsem se osprchovat, tam se vyvalila krev a ten mrtvý plod mi zůstal v rukách. Držela jsem ho, dívala jsem se na něj a začala jsem křičet na sestru,“ popsala Monika hrůzný zážitek televizi Markíza.

Monika má i po třech měsících stále před očima to, co se ve sprše stalo. Podle primáře gynekologicko-porodnického oddělení Gabriela Mančíka byla ale zdravotní péče poskytnuta správně, adekvátně a komplexně. Za pravdu nemocnici dal i Úřad pro dohled nad zdravotní péčí, který při poskytování zdravotní péče nezjistil žádné nedostatky. Chování sestry ale nemohli posoudit, protože vycházeli jen z dostupné zdravotní dokumentace.

Paní Monika si proto stěžovala i Slovenské komoře sester a porodních asistentek, která stížnost předala zaměstnavateli, protože zmíněná sestra není členkou komory. „Po obdržení podnětu jsme danou pracovnici předvolali na pohovor. V případě, že zjistíme, že porušila morální kodex zdravotnického pracovníka, budeme postupovat ve smyslu zákoníku práce,“ sdělil Markíze zástupce ředitele nemocnice Rudolf Hlavács. Obviněná sestra se před kamerou vyjádřit nechtěla, trvá ale na tom, že je nevinná.

VIDEO: Zuzanu (†38) poslali z nemocnice domů se zlomeným prstem: Zemřela za pár hodin

europa ( 25. dubna 2017 07:04 )

Plod byl mrtvý, tak o co té paní jde? Ať je ráda, že se to dostalo ven. Kdyby jí nevyvolali potrat, mohla dostat sepsi a taky umřít. Zase jedna, která se chce zviditelnit a vydělat na tom prachy.

sakajeva ( 24. dubna 2017 23:27 )

Myslím, že je velké množství žen, kterým se něco takového stalo, třeba i doma. Mrtvý plod prostě najednou vyjde ven. Tato paní chce jen peníze.

pupi ( 24. dubna 2017 22:09 )

Milá Moniko : Tudy cesta nevede !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání