Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nárožný znovu před soudem za přípravu vraždy tetičky: Chtěl ji prý otrávit bonboniérou i zabít palcátem

Autor: ČTK - 
24. dubna 2017
10:35

Před olomouckým krajským soudem v pondělí stanul Pavel Nárožný z Přerova obžalovaný z přípravy vraždy své příbuzné. Muž, který se zároveň už několik let před soudy zodpovídá z dvojnásobné vraždy manželského páru z roku 2009, chtěl podle obžaloby zavraždit svou tetu kvůli majetku po jeho otci. Z jeho vraždy se Nárožný zodpovídá v předchozím případu. Obžalovaný dnes před soudem vše popřel.

Podle žalobce Jakuba Grmely vraždu tety Nárožný připravoval od počátku roku 2015, plány nabraly na intenzitě na konci téhož roku, kdy dostal od soudu nařízení se z domu vystěhovat. Jeho teta byla opatrovnicí věcí po zavražděném otci Nárožného a obžalovaný ji podle státního zástupce vnímal jako překážku v dědickém řízení. "Nejprve plánoval sražení ženy autem, poté zamýšlel jí poslat otrávenou bonboniéru s žádostí, aby jej v domě ještě nechala bydlet," popsal případ státní zástupce.

Muž podle obžaloby nakonec ke svým plánům využil svou známou, kterou tehdy nechal v domě bydlet. Ženu navedl, aby sledovala pohyb jeho příbuzné, vzápětí na jeho pokyn koupila dvě paruky, hmoždíř a ocelovou trubku, ze které chtěl Nárožný vyrobit palcát. V případu figurují i nastražené falešné stopy, kterými chtěl prý muž zmást policii. "Měla dojet na kole na místo v paruce, psovi měla předhodit návnadu otrávenou tisem. Poté měla ženu udeřit palcátem do hlavy," řekl státní zástupce. Čin se nakonec nestal, žena se od Nárožného odstěhovala a vše nahlásila policii.

Nárožný před soudem svou vinu popřel, tvrdil, že policie je na něj zaměřena už z předchozího případu. "Já chápu, že policie mě má těžce v žaludku," uvedl Nárožný. Muž, který již řadu let napadá soudy všech stupňů řadou stížností, má pro svou výpověď vyčleněn celý den.

Nárožný čelí také již několik let obžalobě z vraždy svého otce a jeho manželky. Pár zmizel v listopadu roku 2009, jejich těla se dosud nenašla, oba jsou prohlášeni za mrtvé. Nárožný se před soudem v této kauze zodpovídá od června roku 2011. Olomoucký krajský soud ho mezitím třikrát zprostil obžaloby, vždy však rozhodnutí zrušil olomoucký vrchní soud. Naposledy tomu bylo loni v dubnu, kdy případ nařídil jinému senátu. Kauzu má nyní na stole ostravský krajský soud, věc dosud nenařídil.

Nárožný je od svého posledního zadržení loni v únoru ve vazbě. Důvodem je obava z pokračování trestné činnosti, uvedl v lednu soudce Vašků k důvodům, proč muže ve vazbě ponechal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání