Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kajínek věří v Zemanovu milost: Co vzkázal jediné přeživší oběti?

Autor: ljš - 
21. dubna 2017
20:25

Doufá v zázrak! Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek dostal novou naději, když prezident Miloš Zeman uvedl, že v jeho případě vážně zvažuje udělení milosti. Okamžitě se však ozval Vojtěch Pokoš, který je jediným přeživším plzeňských vražd a klíčovým svědkem v celé kauze. Tvrdí, že by mu v případě Kajínkova propuštění šlo o život...

Pokoš vystoupil v nedělním pořadu Očima Josefa Klímy a snažil se vyvrátit některé rozpory v případu, které podle obhajoby hrají ve prospěch Kajínka. „Kdyby měl vylézt, tak on stoprocentně bude špekulovat nad tím, jak mě voddělat, a tak, aby na to nikdo nepřišel, i když by byl podezřelej! Zrovna Kajínek si tu milost nezaslouží, opravdu ne!“ řekl v reportáži.

Doživotně odsouzený Kajínek se nad tím podivuje. „Vojtěchu Pokošovi ode mne nebezpečí nehrozí, naopak mu přeji, aby se mu nic nestalo,“ vzkázal prostřednictvím Mladé fronty Dnes. „On ví, jak to tehdy bylo, a já stále věřím, že jednou řekne pravdu a objasní se tak konečně pozadí případu. Já vím, že jsem tam nebyl. Nevím ale, kdo byl pachatel či pachatelé,“ dodal.

Prozradil také, že o svém odchodu z věznice sní. Ve svých představách ale neodchází z Rýnovic, kam byl nyní přestěhován, ale z věznice, z níž se mu před 17 lety podařilo utéct. „Pokud si představuji odchod z vězení, odcházím z Mírova. V představách opouštím bránu Mírova a jdu pěšky do Mohelnice. A přes Mohelnici se dostávám dál na svobodu a nejsem po sedmadvaceti letech ani vězeň, ani hledaný muž na útěku,“ popsal.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání