Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tragický domácí porod na Blanensku: Matka hodiny nevěděla, že dítě zemřelo!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ljš - 
21. dubna 2017
11:23

Zoufale se ptala, co je s jejím dítětem! Matka, která ve čtvrtek v malé vesničce na Blanensku překotně doma porodila, dlouho netušila, že její miminko nepřežilo. Lékaři s ní prý nekomunikovali a otce držela policie dlouhé hodiny u výslechu.

Podle dostupných informací maminka své druhé dítěte doma na svět přivést neplánovala. Předem si vybrala porodní asistentku, která ji připravovala na porod v nemocnici. Tam ale žena nestačila dojet.

Rodit začala ve čtvrtek kolem deváté ráno a okamžitě své asistentce také volala. Ta jí doporučila ihned volat záchranku. Dítě bylo na světě během pouhých 45 minut. Když však lékaři přestřihli pupeční šňůru, přestalo dýchat a zemřelo. Matka musela být mezitím s vážným krvácením převezena do nemocnice.

Do domu, kde se neštěstí odehrálo, byli přivoláni policisté, kteří ho prohledali a vše nafotili. Otec dítěte se chtěl okamžitě rozjet za manželkou do nemocnice, vyšetřovatelé mu v tom ale zabránili. Sdělili mu, že s nimi musí k výslechu. „Muž to odmítl, protože chtěl za ženou do nemocnice v Boskovicích. Záchranáři ji odvezli ještě předtím, než prohlásili dítě za mrtvé, a chtěl jí to říct,“ řekla Mladé frontě Dnes předsedkyně Unie porodních asistentek Kateřina Hájková Klíčová.

Policisté však muži údajně pohrozili, že ho budou muset zadržet, a tak i se starším dítětem na služebnu odjel. Na výslech tam ale čekal několik hodin. Zoufalá manželka mu z nemocnice mezitím posílala jednu zprávu za druhou, protože měla strach, co se s miminkem stalo. Lékaři s ní prý nekomunikovali a manžel jí zase nechtěl zdrcující pravdu sdělit prostřednictvím krátké zprávy.

Mezitím však policisté potvrdili zprávu o tragickém případu médiím a žena se tak vše mohla dozvědět z internetu. Rodina nyní podle listu zvažuje, že proti policejnímu postupu podá stížnost. Podle MfD chtěli policisté muže zřejmě vyslechnout co nejrychleji, aby se jednotliví aktéři mezi sebou nemohli domlouvat. Šéfka porodních asistentek je ale přesvědčená, že jejich postup byl necitlivý. „Ta optika, že pán není primárně v těžké životní situaci, ale především je podezřelý z trestného činu ve chvíli, kdy rodiče přišli o dítě, je hrozná,“ řekla.

VIDEO: Jak vypadá profesionální císařský řez v porodnici?

Video  Intimní záběry z porodního sálu: Takhle probíhá císařský řez.  - Hospital-tv.cz
Video se připravuje ...

anyyt ( 21. dubna 2017 20:56 )

Tohle nebyl úmyslný domácí porod ty ma-gore vypatlaný !!!! Četls vůbec ten článek ty analfabete ?!!!!!! Jednalo se o nedobrovolný překotný porod doma, protože záchranka nestihla dojet včas !!!! takovýhle mudrlanty miluju, co si přečtou trapnej bleskovej skandalizující nadpis a pak rovnou blijou svoje moudra ! NEjdřív čti, pak se snaž najít aspon jednu mozkovou buňku na přemýšlení a potom teprv piš !

proste_obcan ( 21. dubna 2017 19:20 )

1. Chudák dítě 2. Chudáci rodiče a teprve potom 3.... líbí se mi, jak se všeobecně šmahem označuje za "špatný" domácí porod. Jakoby snad porod v nemocnici byl o něco lepší. Konkrétně my máme dvě děti, obě rozené v nemocnici a oba porody vážně stály zato. Poprvé byl personál příjemnej jako osina v zadku, nekomunikovali, nebo nám dávali najevo, jak je obtěžuje, že jim rodí tři maminky naráz - zážitek to byl opravdu "parádní". Druhé dítko jsme rodili tamtéž a byli jsme už připravení na ledasco, ale že se s tím "porodním plánem" naotravovali, zřejmě proto aby ho potom vytrvale ignorovali. Co deset minut otráveně nabízeli oxytocin, že prý se s tím moc loudáme, nakonec ženu bez zeptání nastřihli (dítě mělo 2,6kg, tak to vůbec nebylo potřeba) no a kluka mi drželi jak prase kost, že jim cestou do postýlky málem vypadl. Kdyby přišlo třetí, tak bysme rodili asi zase v nemocnici, ale po našich zkušenostech mám pochopení pro lidi, kteří chtějí rodit doma. Úroveň lékařů a personálu v našich nemocnicích je místy dost šílená svěřte jim nejcennější co máte...

amaliana ( 21. dubna 2017 19:14 )

která svoje dítě svým hloupým rozhodnutím zabila!

amaliana ( 21. dubna 2017 19:12 )

lež, lež, lež, prolhaná si jen utvrzuje alibi, ta co nechce rodit doma si neplatí dulu, ale při prvním problému volá rychlou, tady ji volali až po téměř hodině, kdy jim asistentka na telefonu "poradila" a přitom celou dobu s ní byli v kontaktu, rychlá má tedy úplně jiný dojezd!

amaliana ( 21. dubna 2017 19:10 )

proto policie uvedla že mají důkazy, že šlo o plánovaný domácí porod, osobně bych je obvinila z vraždy, protože tohle dělají opravdu jen bl..bky bez mozku, nechápu ani jednu! Proč riskují život dítěte? pokud chce ona sama spáchat sebevraždu tak patří do blázince, nebo ať se klidně z toho světa vydá pryč, ale proč zabít vlastní dítě to nechápu,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání