Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zuzanu (†38) poslali z nemocnice domů se zlomeným prstem: Zemřela za pár hodin

Autor: lm - 
20. dubna 2017
12:41

Banální úraz skončil smrtí pacientky. Zuzana (†38) přišla do nemocnice se zlomeným palcem, krátce po propuštění ale náhle zemřela na selhání kardiorespiračního systému. Ošetřující lékař nyní stanul před soudem.

Případ, který se stal v březnu 2015, rozplétal okresní soud ve slovenské Galantě. Tři dny před osudnou nocí lékaři Zuzaně nasadili antibiotika kvůli poškození palce levé nohy. Po prášcích se ale ženě udělalo nevolno a byla malátná. Noha jí celá zmodrala, a tak matka odvezla dceru, která navíc trpěla mozkovou obrnou, na pohotovost.

„Poslali nás na rentgen, že palec je zlomený, pak nás poslali na CT, protože omdlela,“ popsala TV JOJ dramatickou situaci matka Zuzana. Podle lékaře, který ženě dělal CT a odběry, nebyl důvod, aby byla pacientka hospitalizována na neurologii. Znalec u soudu ale vypověděl, že žena trpěla rozvratem vnitřního prostředí a nedostatkem sodíku v krvi. Kdyby jí lékaři podali speciální infuzi s vyšší hladinou minerálů, měla by 80procentní šanci na přežití. Obyčejná infuze, kterou dostala, jí ale nestačila.

Pochybení shledal i slovenský Úřad pro dohled nad zdravotní péčí, podle jehož závěru měla být Zuzana (†38) hospitalizována. „Na potřetí nás vyhodili, že jděte už domů, ona se z toho vyspinká,“ doplnila paní Zuzana.

Soudkyně lékaři za pochybení vyměřila dvouletý trest s podmíněným odkladem na dva a půl roku a také roční zákaz vykonávat lékařskou praxi. Obžalovaný se proti rozsudku na místě odvolal, případ tak poputuje na Krajský soud v Trnavě.

mirkazam ( 7. září 2017 09:57 )

No tím ,,ona se s toho vyspinká " mysleli asi že navždy !!

Gemmy ( 29. dubna 2017 19:40 )

Já mám také velmi špatné zkušenosti s některými pracovníky ve fakultní nemocnici.Menežment je hájí, a tím vlastně hází do jednoho pytle před veřejností i vynikající lékaře, pracující v této nemocnici. Nemám dovolání!

agfor ( 21. dubna 2017 12:19 )

Hlavně, že páni doktoři pořád řvou, jak mají nízké platy. Když se jim tu nelíbí, tak ať zaplatí školné a táhnou třeba do tramtárie.

laskavaxantipa ( 20. dubna 2017 15:25 )

a jak tvůj výkřik souvisí s tím článkem, brouku? potřebuješ silnější prášky?

kiwi65 ( 20. dubna 2017 15:22 )

 A kdy že zas budou demonstrovat a bouřit se za vyšší mzdy?Chudáci co dřou bídu s nouzí.Každý vilu za městem a minimálně mercedesa,aby byli vidět,ale běda když je člověk opravdu potřebuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání