Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Varnsdorf oplakává Dominika (†19): Kamarád obviněný z jeho vraždy už je ve vazbě

Autor: aba - 
19. dubna 2017
15:41

Vražda teprve devatenáctiletého Dominika, studenta střední odborné školy a místního oblíbence, otřásla celým Varnsdorfem. U místa, kde ho našli, se schází lidé, aby zapálili svíčky, a jeho přátelé vzpomínají na sociálních sítích.

K tragédii došlo v noci na Velikonoční pondělí a mrtvé tělo mladíka našli před místním kinem Panorama kolemjdoucí až ráno. Spekuluje se o tom, že motivem byla dívka, které se měl Dominik zastat. Policie, ačkoli už podezřelého z vraždy zadržela, tuto domněnku prozatím nepotvrdila.

„Jde o dvacetiletého muže. Byl zadržen a obviněn z vraždy. Teď je v cele,“ řekla k případu policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Ačkoli už policie obvinila podezřelého, bolest rodiny a přátel to nijak nezmírní.

"Vždy budeš v našich srdcích! Pořád si říkáme, proč si to byl zrovna ty, ten nejlepší člověk na světě, máme tě rádi," píše v dojemném vzkazu jedna z jeho kamarádek spolu s fotkou rozesmátého Dominika.

Fotky a svíčky se hromadí také v parku u místa, kde našli chlapcovo tělo. Místní na něj chodí k pomníčku vzpomínat nebo jen zapálit svíčku na památku. Podle všeho se jednalo o oblíbeného kluka, který měl hodně přátel. „Byl poměrně oblíbený mezi spolužáky i kantory. Byl to naprosto bezproblémový, šikovný kluk," řekl o mrtvém chlapci pro server Denik.cz jeden z jeho učitelů.

Dvacetiletý muž podezřelý z vraždy už je za mřížemi a soud v Děčíně ho vzal do vazby. "Panovala odůvodněná obava, že by mohl uprchnout, aby se vyhnul hrozícímu trestu, popřípadě že by mohl mařit vyšetřování a působit na dosud nevyslechnuté svědky," řekla mluvčí Okresního soudu v Děčíně Lenka Lasovská. O motivu vraždy, provedení nebo o tom, zdali byl pachatel pod vlivem drog či jiných návykových látek, se policie prozatím nevyjádřila.

Nedávno soud odsoudil ženu za vraždu i v tzv. případě vražda v Tesku. Jak probíhal soud se podívejte ve videu:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání