Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chlapec (†6) zmizel při první cestě do školy: Vrah byl po 38 letech potrestán!

Autor: lm, ČTK - 
18. dubna 2017
23:12

Soud ve Spojených státech v úterý uložil v případu vraždy šestiletého Etana Patze, který zmizel před takřka čtyřmi desetiletími, doživotní trest vězení. Z vraždy byl letos v únoru shledán vinným 56letý Pedro Hernandez, který o propuštění může podle verdiktu požádat nejdříve po 25 letech, napsala agentura AP.

Patz byl pohřešován od května 1979, když byl poprvé sám na cestě do školy. V roce 2001 ho soud prohlásil za mrtvého, ačkoli jeho tělo se nikdy nenašlo. Případ otřásl na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let celými Spojenými státy a vyvolal rozsáhlou pátrací akci. Patz byl jedním z prvních dětí, po kterých v USA v 80. letech pátrali pomocí fotek na krabicích s mlékem.

Rozsáhlé pátrání bylo neúspěšné až do roku 2012, kdy policie dostala tip na Hernandeze, který podle svědecké výpovědi o chlapcově vraždě v minulosti hovořil. Hernandez se pak při výslechu k činu skutečně přiznal. Řekl, že školáka nalákal na limonádu do obchodu s potravinami, kde pracoval. Poté ho škrtil a ještě žijícího vhodil do smetí.

Později přiznání odvolal a obhajoba tvrdila, že psychicky nemocný Hernandez trpěl bludy. První proces proto v roce 2015 dopadl nezdarem, neboť se porota nedokázala na jeho vině shodnout, podle nové poroty ale vraždil.

VIDEO: Malou Maddie rodina pohřešuje už 10 let.

Monikay ( 19. dubna 2017 10:28 )

Kde se berou tyhle stvůry bez svědomí?

havran2 ( 19. dubna 2017 08:27 )

V Česku by ho po 40 letech osvobodili ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání