Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smrt matky (†65) s dcerou (†45) v sauně: Rodina majitele promluvila!

Autor: dce, kon, ljš - 
18. dubna 2017
18:00

Tragédie, která se o velikonočních svátcích odehrála na Jičínsku, zasáhla celé Česko. Matka s dcerou uvázly v sauně, kde bez pomoci bohužel zemřely. Nikdo nechápe, jak se podobná nehoda mohla vůbec stát. Zdrcení jsou i majitelé sauny, kde k tragédii došlo.

Smutná nehoda se stala v sobotu večer v Robusicích na Jičínsku. Matka (†65) s dcerou (†45) zde chtěly využít možnost chvíle relaxace v sauně svých přátel. Jenže ven se už nedostaly. Hodinu a půl dlouhý boj o život prohrály. Za tragédií má stát ulomená klika dveří, jejichž okénko se jim rozbít nepodařilo...

Video  Smrt v sauně: Kdy může relax skončit tragédií?! 
Video se připravuje ...

„Kvůli vysoké teplotě zřejmě zemřely na srdeční selhání. Člověku je v takovém horku nejprve špatně, pak zkolabuje a zastaví se mu srdce,“ vysvětlil Blesku primář Karel Dlask z Fakultní nemocnice Motol v Praze.

Otřesná událost zasáhla zejména rodinu majitelů osudné sauny. „Během hodiny se nám obrátil život naruby. Je to šílené! Zemřely nám kamarádky,“ řekl Blesku se slzami v očích syn majitele chaty, který více nechtěl o neštěstí mluvit.

Právě majitelka sauny dvě mrtvé ženy našla. „Majitelce sauny se zdálo, že dlouho nevycházejí, šla je zkontrolovat a našla je ležící na zemi. Přivolaní záchranáři mohli už jen konstatovat smrt,“ uvedla krátce po neštěstí policistka Iva Kormošová.

Video  Dvě ženy na Královéhradecku zemřely v sauně. Nemohly se dostat ven.  - TV Prima
Video se připravuje ...

Kriminalisté zahájili šetření ve věci úmrtí dvou žen. Jejich prověřování by mělo vyvrátit, nebo potvrdit, zda vůbec došlo k nějakému trestnému činu. Stejně tak se může jednat o nešťastnou událost. Jejich úkolem je všechny okolnosti prověřit,“ dodala mluvčí Alena Kacálková.

pepekvyskoc ( 19. dubna 2017 22:07 )

A nebyl náhodou ten zámek někým zamknutý a po hodině zase odemknutý. Poslala ho policie vůbec na expertízu?

ninga ( 19. dubna 2017 15:11 )

Nic takového není potřeba, zvlášť když to nejede na elektřinu.

ninga ( 19. dubna 2017 15:09 )

Občan by ten zákon stejně obcházel, jako všechno, a zvlášť to, co není vidět: topení plasty, revize karem a komínů... A určitě vidíte, jak se tu hned brblá, že by stát měl něco regulovat.

jezibababa ( 19. dubna 2017 13:48 )

Ve velkých chladírenských boxech je povinnost mít uvnitř krumpáč, kdyby náhodou nešly dveře zevnitř otevřít nebo kdyby tam někdo někoho zavřel. Možná by takové opatření mělo být i v saunách.

ivoadler ( 19. dubna 2017 13:44 )

Je zoufale málo technických detailů. Sauna by se měla zavírat jen na zástrčku, zámek jen tehdy, když je mimo provoz. Zámek je svinstvo. Jednou se mi v zámku zlomilo pero, které zatlačuje střelku. Dveře byly rázem nedobytné. Musel jsem povolat zámečníka, aby zámek odvrtal. Tady se pořád dokola mele, že dveře nešly otevřít. Proč?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání