Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nečesaný má znovu naději na svobodu: Případ dostane nový soudce!

Autor: ČTK - 
18. dubna 2017
11:03

Nejvyšší soud podruhé zrušil rozsudek nad Lukášem Nečesaným, kauzu vrátil Krajskému soudu v Hradci Králové. Informaci potvrdil advokát Nečesaného Oldřich Chudoba. Případ podle něj dostane na stůl nový soudce. Nečesaný dostal 13 let za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku, vinu opakovaně odmítl.

Nejvyšší soud se podle svého mluvčího Petra Tomíčka zatím ke svému rozhodnutí vyjadřovat nebude, teprve před Velikonocemi je odeslal ke krajskému soudu.

"Pokud usnesení Nejvyššího soudu České republiky konstatuje, že některé “důkazy” proti Lukáši Nečesanému jsou získány úskokem, dokonce předsedy senátu Krajského soudu v Hradci Kralové JUDr.Jiřím Vackem, pak to zcela přesně vypovídá o způsobu vedení trestního řízení proti Lukáši Nečesanému, které ani zcela vzdáleně, nemá nic společného s jeho právem na spravedlivý proces," uvedl Václav Peričevič za Spolek Šalamoun.

Nečesaný má přerušený výkon trestu, na rozhodnutí čekal na svobodě. Nejvyšší soud se případem zabýval podruhé, o dovolání rozhodl neveřejně na konci března. Podle obhájců Nečesaného je mezi provedenými důkazy a skutkovými zjištěními extrémní rozpor, soud jejich námitkám vyhověl. "Krajskému soudu v Hradci Králové bylo přikázáno, aby věc znovu projednal. K tomu bylo nařízeno, aby rozhodl v jiném složení senátu," řekl Chudoba.

Jak se vše odehrálo podle verze rodiny Nečesaných? Podívejte se na video!

Video  Rodina Nečesaných natočila vlastní film o přepadení kadeřnice! Hraje celá rodina!  - Archiv rodiny Nečesaných
Video se připravuje ...



Původní předseda senátu Jiří Vacek se případem zabýval třikrát, vždy rozhodl podobně. V lednu 2014 poslal Nečesaného na 16 let do vězení, odvolací Vrchní soud v Praze ale rozhodnutí zrušil. Vacek Nečesanému napodruhé znovu uložil šestnáctiletý trest, vrchní soud pak verdikt o tři roky zmírnil. Nejvyšší soud v květnu 2015 ale rozsudky zrušil a propustil Nečesaného z vězení.

Krajský soud Nečesaného loni v dubnu znovu uznal vinným a uložil mu 13 let vězení, odvolací soud pak rozsudek potvrdil. Následovalo druhé dovolání, loni v prosinci NS Nečesanému trest opět přerušil.



Útok v hořickém kadeřnictví se stal v únoru 2013. Pachatel kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a z peněženky jí ukradl 10.000 korun. Vážně poraněnou ženu našel později její syn. Život jí zachránili lékaři, po útoku trpěla výpadkem paměti.

Nečesaný přiznává, že v kadeřnictví byl - prý se chtěl nechat ostříhat, kadeřnice ale už zavírala, a proto odešel. Tvrdí, že ženu musel napadnout někdo jiný až po jeho odchodu. Podle nyní zrušeného verdiktu mladíka usvědčují například pachové stopy, které se našly na kabelce napadené ženy nebo na vypínači. Motiv činu byl podle rozsudku majetkový, Nečesaný měl dluhy.

Na rozhovor, který byl s Lukášem Nečesaným a jeho ženou natočený těsně před nástupem do výkonu trestu, se podívejte níže:

Video  Manželé Nečesaní o rozsudku  - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

Damielka ( 16. září 2017 00:05 )

Lidi závidí Nečesaným prachy. Proto píšou o Lukášovi hnusy. Víte hovno a soudíte. Platí vůbec presumpce neviny? Přečtěte si policejní protokoly a zkoukněte videa policajtů. No a co že občas bral. Polovina Čechů chlastá a hulí. Všichni jsou podle Vás vrazi. .?

necesany ( 20. dubna 2017 14:06 )

sportak ( 18. dubna 2017 15:48 )

Ta amnestie je kampaň? Překvapila mě u Zemana, nebyl u toho. Že by zalomcoval i dnešními soudci, je to samá křivárna a hrstka čestných. To by se národu ukázal když už hodlá do vážného zasahovat, zná jaké sviňárny se dějí a nic!!

sportak ( 18. dubna 2017 15:44 )

Tak ho pustí Zeman , bez nového otevření případu. Možná se pak na svobodě něco ještě provalí. Svatej Kájík nebyl, jestli vraždil je ale ve hvězdách, odseděl si aspoň útěky

verka1 ( 18. dubna 2017 15:33 )

Máš pravdu, že autobusáka se nikdo nezastal a skončil ve vězení a to řekl jenom pravdu. Bradáčová vyšetřila případ Rath, ale to že to dopadlo jak to dopadlo za to může soud.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání