Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhada utopené ženy z Labe: Byla bohatá. Poznáte ji?

Autor: aba - 
18. dubna 2017
09:57

Totožnost utonulé ženy, kterou policisté našli u pardubického zdymadla 23. února tohoto roku, je stále neznámá. Teď zveřejnili i její policejní portrét, který má pomoci k její identifikaci. Žena přitom podle všeho pocházela z bohatších poměrů, takže nešlo například o bezdomovkyni.

Když policisté vytáhli z vody mrtvolu ženy, podrobili její tělo soudní pitvě. Na jejím základě určili, že tělo bylo ve vodě dva až tři týdny. Žena vážila okolo 90 kilogramů a měřila 172 cm. Věk utonulé odhadují na 35–48 let. Není ani vyloučené, že žena během života porodila jedno dítě, je ale možné, že mohlo jít o potrat.

Později policie zveřejnila i konkrétnější detaily. „To, že nepatří do sociálně slabších vrstev, potvrzuje skutečnost, že se starala i o svůj chrup, dokonce mohla pravidelně navštěvovat dentální hygienu. Měla upravené zuby, za což mohla utratit zhruba 30 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Policie se snaží odhalit totožnost oběti i s pomocí zubních lékařů. Odborný popis jejího chrupu popsaný stomatologem pardubické krajské nemocnice byl publikován i na internetových serverech určených pro stomatology. Snímky čelistí a chrupu by měly být zveřejněny i v odborných stomatologických časopisech. Je možné, že i tam některý zubní lékař pozná svou práci a pomocí karet pacientů zjistí, o koho by mohlo jít,“ pokračuje mluvčí.

Policie dále vyhotovila i ženin portrét. Jedná se o pravděpodobnou vizáž na základě jejích ostatků. Je téměř nemožné odhadnou přesný tvar jejích očí a běžnou úpravu vlasů, proto podotýkáme, že tyto ‚fotografie‘ nemusí být naprosto identické s reálnou podobou před utonutím,“ vyjádřila se k uveřejněným portrétům Maturová.

Policie prosila veřejnost o pomoc s identifikací již dříve, když uveřejnila fotografie a popis jejího oblečení. Jednalo se o černé sako značky Marks and Spencer, černou podprsenku značky Bellinda, červené plastové hodinky, světle hnědé kozačky a černou sukni.

Pokud ženu na portrétu poznáváte, kontaktujte policii na nejbližší policejní služebně nebo na lince 158. 

Na video, které zachycuje tonoucí dítě, zatímco si jeho matka hraje s telefonem opodál, se podívejte níže:

Video  Matka si hrála na telefonu a zapomněla hlídat syna. Chlapeček (†4) se utopil.  - YouTube
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání