Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V Jičíně zemřely v sauně matka s dcerou. Ulomila se klika, nemohly ven

Autor: haj - 
16. dubna 2017
10:34

Obvykle se saunování považuje za zdravé, jenže tentokráte tomu bylo naopak. Matka (†65) s dcerou (†45) během společného pobytu v sauně zemřely. Na vině byla zlomená klika u dveří, kvůli níž se ženy nemohly dostat ven.

Tragédie se odehrála v sobotu po osmé hodině večer v Robousích na Jičínsku. „Ženy, matka s dcerou, ve věku 65 a 45 let se saunovaly u svých známých v zahrádkářské kolonii. Majitelce sauny se zdálo, že ženy dlouho nevycházejí, šla je zkontrolovat a našla je ležící na zemi,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Na místo posléze dorazili policisté i záchranáři, kteří však již nebohým ženám nedokázali nijak pomoci. „Obě byly resuscitovány, ale bohužel stav byl tak závažný, že obě zemřely,“ popsal pro iDNES.cz mluvčí královéhradecké záchranné služby Ivo Novák. Příčinou smrti bylo podle něj vystavení dlouhodobě trvajícímu teplu, kvůli kterému matka s dcerou upadly do bezvědomí s následnou zástavou oběhu.

Video  Smrt v sauně: Kdy může relax skončit tragédií?! 
Video se připravuje ...

Podle policie je cizí zavinění dvou smrtí vyloučené. „Podle prvotního zjištění se v sauně zlomila klika u dveří a ženy tam zůstaly uvězněny. Pokusily se také rozbít ve dveřích okénko, což se jim však nepodařilo,“ vysvětlovala tragická úmrtí mluvčí.

Není jasné, zda se ženy snažily volat o pomoc, ale zatím se zdá, že ne, jelikož nikdo nic neslyšel. Kriminalisté ovšem budou sousedy teprve obcházet. Kromě toho již nařídili soudní pitvu. Případ je teprve v počátcích, proto nelze blíže kvalifikovat případný trestný čin, dodala Kormošová.

bre-burda ( 19. dubna 2017 17:32 )

Divné. To tím rozbitým okénkem nedosáhly na kliku, co je zvenčí? Nebyl náhodou použit ten FAB zámek, později odemknut?

bibs_7 ( 16. dubna 2017 17:53 )

Ted uz asi bez ambic.

jeeperscreepers ( 16. dubna 2017 15:44 )

Tak tomu se říká "nezvratný osud"

debilek-carmin ( 16. dubna 2017 15:28 )

chcipni na rakovinu buzíku

vosavopruz ( 16. dubna 2017 14:35 )

Chucku Norrisovi by v tej sauně byla pořádná zima

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání