Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Mladík (†18) z Havířova zemřel po pádu z okna: Je za jeho smrtí »Modrá velryba«?

Autor: rc, ČTK - 
15. dubna 2017
14:06

Tragédie se stala v pátek večer v Havířově na Karvinsku. Osmnáctiletý mladík vypadl z okna a utrpěl mnohočetná zranění, kterým podlehl. Policie v současné době vyšetřuje, zda se jednalo o nehodu či sebevraždu. Strážci zákona také prověřují, zda by případ mohl souviset s hrou »Modrá velryba«.

Obrovské neštěstí se stalo v pátek krátce po půl deváté večer v Havířově na Karvinsku. Osmnáctiletý mladík vypadl z okna tamního domu. Když záchranáři dorazili na místo, byl už chlapec v bezvědomí a jeho zdravotní stav se dále zhoršoval. „Zakrátko došlo k selhání dechové činnosti i krevního oběhu mladého pacienta. Zasahující lékař u postiženého zjistil mnohočetná poranění v oblasti hlavy, horních i dolních končetin a další pravděpodobná zranění," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Policie v současné době zjišťuje, zda se jednalo o nešťastnou náhodu či sebevraždu. V tomto týdnu totiž policie upozornila na nebezpečnou hru »Modrá velryba«. Hra, která se šíří jako mor po sociálních sítích, do České republiky přišla z Ruska. »Modrá velryba« představuje nebezpečí hlavně pro děti a náctileté, které se do ní přihlašují pomocí speciálních hashtagů na sociálních sítích.

Poté, co se do hry přihlásí, jim je přidělen kurátor, který jim po dobu padesáti dnů zasílá speciální úkoly, jako například vyřezat si speciální znaky na ruku, sledovat hororová videa, vstávat před půl pátou a posledním, tedy padesátým úkolem, je spáchat sebevraždu.

Tato tragédie není první v tomto týdnu. Už ve čtvrtek záchranáři zasahovali u pádu stejně starého mladíka ze Sýkorova mostu přes řeku Ostravici v centru Ostravy a ve vážném stavu byl převezen do fakultní nemocnice.

Vše o hře Modrá velryba naleznete: ZDE!

Ruský spot varující před nebezpečnou hrou »Modrá velryba«

Youtuber Kuře o sebevražedné hře Modrá velryba, kterou hrají i české děti: Z jeho slov mrazí!

Video  Youtuber Kuře o sebevražedné hře Bílá velryba, kterou hrají i české děti: Z jeho slov mrazí!  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Zorka ( 21. dubna 2017 09:37 )

Za nás tohle nebylo.Žilo se ůplně jinak.Za nás bylo naší největší starostí kde sehnat pěkné džíny,nebo dobrý kazeták.Nehráli se nějaké připitomělé modré velryby.To je touto dobou,děti mají všechno a ničeho si neváží!

lunatic ( 15. dubna 2017 20:52 )

Policisté se přeci toho dotyčného mohli přímo zeptat,anebo na to jít tvrději-rovnou při křížovém výslechu ... a u ostatních bych doporučil preventivní výslechy,anebo přímo vyplňování dotazníků rozdávaných přímo na ulici ,nejhorší je totiž ta sžíravá nejistota ve smyslu - zda se hraje,či nikoliv

Nezadat ( 15. dubna 2017 14:50 )

Jestli ano,tak je to debil kterého by jsme museli na psychiatrii do smrtí živit a žádná škoda,ale jestli nešťastná náhoda ,tak je to moc smutný a škoda mladého člověka.

Jardah775 ( 15. dubna 2017 14:30 )

Takový ocas co hraje v 18 letech pomatené hry si nic jiného nezaslouží. Čím dříve tenhle labilní odpad vyhyne,tím lépe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání