Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šikana sestry v děčínské nemocnici: Kolegyně jí údajně do pití míchají léky!

Policie řeší případ šikany v děčínské nemocnici.
Policie řeší případ šikany v děčínské nemocnici.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: dce - 
13. dubna 2017
15:51

Policie řeší zvláštní případ v děčínské nemocnici. Zdravotní sestry tu z ne zcela jasných důvodů prý dvakrát přiotrávily svou kolegyni. Podle některých jde o kanadský žertík, jiné mluví o osobní pomstě. Vedení firmy, která nemocnici spravuje, ovšem konflikty na pracovišti popírá.

Děčínská nemocnice se podle serveru Lidovky.cz stala svědkem války zdravotních sester. Na místní interně pracují dvě znepřátelené skupiny, jejichž názory na způsob práce a chod oddělení se často rozcházejí. Ve středu konfliktu se ovšem ocitla pětapadesátiletá nadřízená...

První incident se odehrál loni v květnu. "S dotyčnými jsme měly službu, byly jsme tam čtyři, dvě sanitářky a dvě sestry. Jedna mi řekla, že poškozené něco daly do kafe,“ uvedla sestra Veronika (jména jsou kvůli ochraně osob smyšlená).

Oběť zákeřného útoku začala být údajně po vypití kávy malátná a unavená. Později na několik hodin usnula. Podle dalších sester se poškozená ošetřovatelka motala, špatně mluvila a byla celkově utlumená. Skončila na vyšetřovně, jedna z kolegyň jí odebrala krev a poslala na CT vyšetření.

Druhá událost na sebe nenechala dlouho čekat - v půlce října byla další sestra svědkem, jak kolegyně lijí nadřízené sestře do pití cizí látku„Viděla jsem to, odehrálo se to přede mnou,“ popsala Lenka. Tentokrát skončil v pití sestry furon - lék na odvodnění. Lenka tvrdí, že nechápe, proč něco takového sestry udělaly - patrně šlo o žert.

Sama nezasáhla, protože se bála, aby se celá věc neobrátila proti ní a nestalo se jí něco podobného. Naštěstí pro všechny tento incident skončil bez následků.

Věc od letošního února řeší policie. "Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení,“ potvrdila pro Lidovky.cz policejní mluvčí Pavla Kofrová. Podrobnosti nesdělila. „V této fázi vyšetřování nemůžeme k uvedenému případu poskytovat bližší informace,“ vysvětlila. Právní kvalifikace ještě nebyla stanovena.

Místní sestry nechápou, proč se cílem útoků stala právě dotyčná ošetřovatelka. Podle mnohých je milá, pečlivá a svou práci vykonává zdatně. Je ovšem pomalejší a složitější péči o akutní pacienty přenechává na kolegyních, kterým se to nelíbí.

"Že je pomalá, že za ni dělat nebudou, tyhle žabomyší války jsem tam slyšela denně,“ popsala sestra Eliška.

„Ona je pomalá, ale svou práci si udělá, občas ji musí člověk popohnat, ale to není důvod, aby jí takovým způsobem někdo ubližoval,“ mínila další sestra Aneta.

A co na celou věc říká vedení firmy, která nemocnici spravuje? Konflikt zcela popírají. "Využitím pracovně-právních prostředků, kterými Krajská zdravotní z pozice zaměstnavatele disponuje, se nepodařilo prokázat pravdivost výše uvedených tvrzení,“ prohlásil mluvčí firmy Jiří Vondra. Podle něj sestra v prvním případě zkolabovala kvůli dehydrataci, což další sestry důrazně vyvracejí.

VIDEO: Šikana se vyskytuje zejména ve školách a to i mezi žáky a učiteli

Video  Rozhovor o šikaně  - Ivan D. Hladík, Petr Soukup
Video se připravuje ...

zednik ( 13. dubna 2017 18:18 )

Ono to ani tak není o KZ a oprýskaném nočním stolku jako o osobním přístupu. Když už koukáte na odpady vymývají hlavy, všimněte si toho nadměrného lidského zájmu o pacienta, profesionálního přístupu celého zdr.personálu. I z domova letí zpět do špitálu aby se juknul na pacoše . A někde tam začněte i u vás na oddělení. Člověku je z toho taky do pláče když se potkává s nadutýma a zlomyslnýma sestrama a s nezájmem a povýšeností lékařů, kteří předstírají jak něco úporně hledají v PC nebo na stole. Vždy zrovna v okamžiku, kdy položí pacientovi otázku "co potřebujete"? Tož asi tak....

doktormediciny ( 13. dubna 2017 18:15 )

Ovsem toto je zertik, ktery sestry delaji.. Prokazat je to asi dost tezke...

zednik ( 13. dubna 2017 18:11 )

V prvním případě sestra zkolabovala kvůli dehydrataci, ve druhém případě jí byl podán Furon - lék na odvodnění. Vyšetřování skončilo, zapomeňte. Mluvčí v tom má úžasné jasno, nic se neprokázalo..

ellenic ( 13. dubna 2017 17:52 )

Nemocnice pod KZ jsou na tom hůře, než před mnoha lety. Nemocniční zařízení se starým vybavením, otřískané postele, prostě hrůza. Když vidím Ordinaci v růžové zahradě nebo Modrý kód, tak se nestačím divit, v jak nádherně vybaveném a čistém prostředí se natáčí jednotlivé díly. Jsem dětská sestra, takže vím o čem mluvím, je mi z toho do pláče, když vidím, že do nemocnic na vybavení pokojů, pracoven sester a lékařů nejsou peníze. Chápu, že peníze jdou především na přístrojové vybavení, ale jinak je to hrůza . Na nic nejsou peníze, ale management je královsky placený. Zrušit Krajské zdravotní a vrátit nemocnice městům .

AliceNovakova3 ( 13. dubna 2017 17:02 )

Samozřejmě, že je špatné někoho něčím zdravotně poškozovat. Jen jsem chtěla říci, kde asi začalo jablko sváru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání