Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Novojičínsku zmizela celá rodina: Policii se ji podařilo najít

Na Novojičínsku zmizela celá rodina: Policii se je podařilo najít.
Na Novojičínsku zmizela celá rodina: Policii se je podařilo najít.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, dce - 
12. dubna 2017
19:55

Policie v Brně řešila případ pohřešované rodiny se dvěma dětmi, neozývali se příbuzným. Rodina se v poslední době měla zdržovat v rozestavěném domě v Kníničkách. Obavu o pohřešované měl jejich příbuzný ze severu Moravy, který věc nahlásil. Rodinu se nakonec podařilo najít. Všichni její členové jsou v pořádku.

"Podle dosavadního šetření otec odhlásil děti ze školky, jejich matka si na měsíc zrušila směny v práci," uvedl původně mluvčí Pavel Šváb. Někteří svědci uvedli, že otce viděli v Bystrci koncem minulého týdne. Naštěstí vše dobře dopadlo. Pátrání bylo úspěšné. Pomohli při něm svědci.

"Policistům se s tipy na možný pobyt pohřešovaných ozvalo několik svědků z celé republiky. Tři svědectví pak potvrdila naši teorii a dnes odpoledne jsme zkontaktovali matku s jedním dítětem a o několik desítek minut později jsme na služebnu k podání vysvětlení převezli i otce. Celá rodina je v pořádku. Děkujeme svědkům za spolupráci,“ prohlásil Šváb.

Pátrání po Míše Muzikářové stále není úspěšné:

Video  Tady policie hledá Míšu z Ústí: Raketová základna na Plzeňsku  - David Malík
Video se připravuje ...

ellenic ( 13. dubna 2017 09:11 )

lena40 Asi jste si neuvědomila, že když zmizí celá rodina, děti jsou odhlášené ze školy, matka dětí si vezme v práci volno, tak to rozhodně nebude standardní situace. Nemyslím si, že rodina jen tak zničehonic chtěla být jen spolu. Až se něco podobného stane ve vaší rodině, asi budete v klidu a bude vám jedno, jestli se něco stane nebo ne. Ale to je váš problém . Je v pořádku, že příbuzný ohlásil zmizení rodiny na Policii .

zelvik22 ( 13. dubna 2017 07:29 )

Souhlasím, že jen tak pro nic za nic to ten příbuzný nenahlásil, asi tušil, že je za tím velký problém, je dobře, že se do toho zapojila policie. Věřím, že jim pomohou se z jejich problémů dostat, navedou je na psychologa, právníka, sociální služby... Už kvůli dětem bych rodině moc přála aby se jim všechny problémy vyřešily. Děti za nic nemohou a mají právo vyrůstat v klidu a pohodě.

moist ( 13. dubna 2017 07:10 )

No oni prý dluží přes 9mil, takže kdovikdo je nahlasil, možná věřitel? Se divím, že byli ještě v ČR.

AliceNovakova3 ( 12. dubna 2017 23:35 )

No asi když to někdo z příbuzných nahlásil, tak musejí nějakým způsobem ukončit vyšetřování. Pokud měl o ně někdo strach a nebyla standardní situace že by odjeli, tak se prostě chybička vloudila. Myslím, že takových planých poplachů je více. Pokud by policie nereagovala a něco se stalo, nebo za tím něco bylo, zase by se napadala policie, že se měla činit. Prostě jeden se nezavděčí všem a u nás jsou lidé zvyklí nadávat na vše, ať je to černé nebo bílé.

andrae ( 12. dubna 2017 21:39 )

 To si delaji srandu. Otec odhlasil deti ze skolky, matka si vzala v praci volno a zrejme chteli jet na dovolenou. A kvuli tomu se tahaji na sluzebnu k podani vysvetleni? Neni prece nici povinnost nahlasovat kam jedu a co tam budu delat. Ani pribuznym, pokud vim, ze by do toho jen kafrali (tolik penez, ani bezpecno tam neni, proc nejedete radsi k nam) je lepsi radeji nic nerikat. Navic je jasne, ze se o tom co chteji delat s nekym bavili, proc se proste policie nejdriv nezeptala v jejich okoli a rovnou po nich vyhlasovala patrani s fotkama v mediich? Bych byla pekne nastvana.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání