Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kanadský žertík s penisem se nevydařil: Muž z Mimoně bodl kamaráda, protože ho zesměšnil

Kanadský žertík s penisem se nevydařil: Muž z Mimoně bodl kamaráda, protože ho zesměšnil. (ilustrační foto)
Kanadský žertík s penisem se nevydařil: Muž z Mimoně bodl kamaráda, protože ho zesměšnil. (ilustrační foto)  (Autor: P. Ryšlink, J. Pecharová, V. Hradská, J. Ulrichová, K. Moravcová, K. Janeček, Z. Matyáš, archiv)
Autor: ČTK - 
11. dubna 2017
12:38

Krajský soud v Liberci se v úterý začal zabývat loňským napadením v baru v Mimoni na Českolipsku. Jednačtyřicetiletý Zdeněk Nusbaumer svého třiatřicetiletého známého v opilosti málem zabil nožem kvůli hloupému vtipu, který ho před ostatními zesměšnil. Hrozí mu od deseti do 18 let vězení. 

Nusbaumer loni 6. července před půlnocí bodl do krku svého známého. „Omlouvám se mu za to. Pro mě je to černá můra. Nevím, jak se to mohlo stát,“ uvedl dnes u soudu. Incident si nepamatuje. Bylo u něj běžné, že za den vypil i 18 piv. Při útoku měl v sobě asi tři promile alkoholu.

Motivem k jeho činu byla událost, která se stala večer před napadením. Nusbaumer v opilosti usnul v baru na židli s hlavou zakloněnou dozadu a při tom měl otevřenou pusu. Jeho známého to inspirovalo k hloupému žertu - vytáhl z kraťasů svůj pohlavní úd a několik vteřin s ním mával nad obličejem obžalovaného. Nyní známý svého činu litoval. „On udělal chybu, ale já také,“ uvedl třiatřicetiletý muž.

Další večer se Nusbaumerovi kvůli tomu v baru smáli. Někteří mu dokonce říkali, že známý mu úd strčil do úst, i když to nebyla pravda. Obžalovaný u soudu uvedl, že ho to urazilo. Dokud ale vnímal okolí, tak to nijak neřešil. „Poslední, co si pamatuji, je, že koukám na fotbal. A pak, že ležím na chodníku a někdo mě držel,“ uvedl.

Podle znalců jednal zkratkovitě v afektu. Napadený muž i svědci uvedli, že Nusbaumer z ničeho nic vstal a s nadávkou na rozloučenou bodl nečekaně svého známého do krku kapesním nožem švýcarského typu. Nůž zůstal vězet v ráně a po vytažení napadený muž upadl do bezvědomí.

Několikacentimetrové zranění ale nakonec nebylo nijak vážné. Podle znalce z oboru lékařství Radovana Havla měl však napadený velké štěstí. „Rizikovost útoku byla extrémní, stačilo málo, aby čepel zasáhla důležité struktury,“ uvedl znalec. Kdyby šla podle něj rána o několik milimetrů jinak, mohly být následky fatální. „Byla náhoda, že nedošlo k usmrcení,“ dodal znalec.

Jinou hospodskou rvačku s pobodáním řeší středočeská policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání