Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Propuštěného vraha falešně obvinila z věznění a znásilňování: Potrestána nebude

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: dce - 
11. dubna 2017
11:24

Bez trestu nakonec skončí falešné obvinění 18leté žačky církevní školy, která tvrdila, že ji čerstvě propuštěný vrah věznil a znásilňoval. Chtěla tak vysvětlit své „zmizení“ z dětského domova. Jenže obviněný muž málem skončil ve vazbě. Dívka nakonec lež přiznala.

Měl ji přemluvit, aby utekla z dětského domova a šla žít s ním. Nakonec ji podle původní dívčiny výpovědi nutil k sexu a zamykal v bytě, když nebyl doma. Dokonce ji měl fackovat. Intimní vztah obviněný muž (41) přiznal, další věci ale odmítal. 

„Začali jsme spolu chodit. Měli jsme i sex, ona s tím souhlasila. Nikdy jsem ji ale v bytě nezamykal a nedržel násilím. Když mi oznámila, že se chce vrátit zpátky do děcáku a dodělat školu, řekl jsem jí, ať jde. Nijak jsem jí v tom nebránil,“ tvrdil podle deníku Právo.

Jenže muži, který byl loni v srpnu po deseti letech propuštěn z vězení, kde si odseděl vraždu, nikdo nevěřil. Málem skončil ve vazbě, kdyby policie nepřipustila intimní fotografie jako důkaz.

Při druhé výpovědi na policii už dívka otočila a lež přiznala. Chtěla tak ospravedlnit svůj útěk z dětského domova. Policie začala věc vyšetřovat jako křivé obvinění, za což mladé dámě hrozilo až 5 let ve vězení.

„Po prostudování spisového materiálu jsem dospěla k závěru, že jsou pro to splněny zákonné podmínky. Obviněné jsem dala sedmiměsíční zkušební dobu. Pokud se osvědčí, bude se na ni hledět jako na netrestanou,“ uvedla žalobkyně Iveta Juráková. Falešně obviněný muž může proti rozhodnutí ovšem podat stížnost. Dívka se již v minulosti muži omluvila v dopise.

Jiný případ znásilnění řešila policie i v Plzni.

Video  Mladičkou pekařku z Plzně znásilnil kolega (61) přímo v práci.  - krimi-plzen.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání