Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ve vodní nádrži v Kroměříži našli mrtvého psa: Policie hledá majitele podezřelého z týrání

Ve vodní nádrži v Kroměříži našli mrtvého psa: Policie hledá majitele, podezřelého z týrání.
Ve vodní nádrži v Kroměříži našli mrtvého psa: Policie hledá majitele, podezřelého z týrání.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
11. dubna 2017
11:02

Kolemjdoucí našel v pondělí v Kroměříži mrtvého psa, policie případ prověřuje jako týrání zvířat a žádá o pomoc i veřejnost. Pachateli hrozí za týrání zvířat až tři roky vězení.

V tomto případě šlo o větší plemeno černé barvy podobné labradorovi. Tělo leželo v betonové skruži mezi vodní nádrží Bagrák a železniční tratí vedoucí na Zborovice.

Kriminalisté hledají majitele psa a člověka, který se v okolí uvedeného místa pohyboval se psem, jenž odpovídá popisu. Případní svědci mohou zavolat na linku 158 nebo přímo kriminalistům na telefonní číslo 974 675 353. „Uvítáme také informace od všímavých občanů, kteří postřehli, že jejich soused postrádá uvedeného pejska,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Případem týrání zvířete se od února zabývají i policisté na Zlínsku. Neznámý pachatel v Halenkovicích vnikl na oplocený pozemek u rodinného domu a zabil desetiletého labradorského retrívra. Usmrceného psa táhl přes dvůr až k silnici před domem, kde jej zřejmě naložil do auta a odjel.

Policisté ve Zlínském kraji se s případy týrání zvířat setkávají poměrně výjimečně. Před devíti lety obvinili seniora z Lukova na Zlínsku, který podle policie několika údery dřevěným toporem trýznivě zabil sousedova psa a poté ho stáhl z kůže.

Na Kroměřížsku vyšetřovali před více než 12 lety majitele pohřebnické firmy a jeho zaměstnance, kteří pytlačili v Chřibech. V rozporu se zákonem usmrtili srny brokovou zbraní, zvířata tak umírala v bolestech a delší dobu. Mrtvé srny pak dvojice uložila do hygienických vaků, které obvykle slouží k přepravě zesnulých. Soud oběma uložil pokutu.

Týrání psů policie v Česku řeší často.

hejpockej ( 12. června 2017 21:24 )

za tyrani zvirat pokutu? To se deje jen v Cesku. Ja temto zrudam preju rakovinu a chcipnuti v bolestech, tak jak si zaslouzi.

santini ( 11. dubna 2017 11:59 )

Nepřestanou s tím dřív,než se přestane do kriminálu jezdit jak do wellnes a začne se tam bez TV a posiloven tvrdě makat nejméně 10 hodin denně. A jen za odměnu bych jim povolila volnou neděli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání