Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejplodnější sňatkový podvodník Česka: 23 žen. 6 dětí. Škoda za 15 milionů

Autor: Jana Ulrichová - 
11. dubna 2017
09:33

Obětí sňatkového podvodníka Jaroslava Doležala (44), učitele základní školy z Prahy, přibývá. Policistům se hlásí další a další ženy, kterým sliboval založení rodiny, a přitom z nich vytahal miliony korun. Podle informací Blesku jich už je 23 a má s nimi 6 dětí!

Podle policistů jde o jeden z největších případů sňatkového podvodníka v Česku. Když o něm před necelým měsícem poprvé informovali, bylo podvedených devět. Teď už je jich víc než dvakrát tolik.

„Ozvala se další zhruba desítka žen. Jsou z celé republiky,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová. Dodala, že kriminalisté je teď postupně vyslýchají, škodu ještě nevyčíslili, dosáhne ale zřejmě už 15 milionů.

Jaroslav Doležal se s ženami seznamoval po internetu, kde vystupoval pod přezdívkou Daaky. Mezi jeho oběťmi, kterých by podle informací Blesku mělo být už 23, byla i matka jedné z jeho žaček , kterou poznal ve škole.

Coby učitel pobírající navíc výsluhu ze svého předchozího působení u Vězeňské služby se jevil jako velmi perspektivní partie. Jeho oběti ale netušily, že je zároveň zadlužený, má exekuce a slabost pro hazard. Některé si na to, aby ho mohly založit, samy půjčily.

Většina ho přitom považovala za svého partnera, s řadou z nich počal dítě. Podle kriminalistů jich má se svými oběťmi šest, včetně dvojčat, sedmé je na cestě.

Sjezdil celé Česko

Případ, jaký asi nejen děčínští kriminalisté nepamatují, odstartovala místní žena, která podvodníka ohlásila jako první. Policisté pak objevili další jeho oběti, které byly z Prahy, Kutnohorska, Nymburska a Kolínska. Teď, s nově oznámenými případy, se okruh jeho působnosti rozšířil i do jižních Čech a na Moravu.

Fešák Hubert

Jaroslav Doležal není zdaleka jediný, kdo si ze sňatkových podvodů udělal výhodnou živnost. Známý je i případ Miroslava Janiše (†59) z Prostějova, přezdívaného Fešák Hubert, který zlomil srdce a vysál konta až stovkám žen. Přišel si na statisíce. Měl si za to odsedět 6,5 roku, loni v létě, těsně před nástupem do vězení, ale spáchal sebevraždu.

Policie musí řešit i běžné případy krádeží. Podívejte se na video, kde kapsáři okradli seniorku:

prochaskanamoste ( 11. dubna 2017 10:52 )

Máte pravdu pravdoucí, jenže komu není s hůry dáno, v apatyce nekoupí. Slepice jsou typu,jaké se tu dnes a denně natřepávají v plesku. má doma řezníka VIP, chtěla by něco lepšího, s titulem, tak hned nastrkují vnadidla. On se občas nějaký chytí,ale časem taky dost často vybarví. Dobrý chlap je totiž obvykle dlouhodobě zadaný a nemá zájem o podobné pipiny,natož, aby chtěl peníze,které si umí sám vydělat a styděl by se žádat ženu o byť stovku,natož miliony.Dobře jim tak, ještě jim nechá živý dáreček na památku. Co taková kvo kvo jednou tomu dítěti asi řekne? Nejpíš bude zase lhát.

dandova ( 11. dubna 2017 10:35 )

Tak tohle nikdy nepochopím. Kr.ávy bl.bý.

bobou ( 11. dubna 2017 09:57 )

Tak si s manželkou říkáme co je na tomhle a jiných přitahuje? Vzhled to asi být nemůže. Na druhou stranu, kdyby ty ženy peníze neměly, tak je z nich vytáhnout nemůžou. Většinou asi k penězům přišly hodně lehce a ty co se zadlužily si opravdu nic jiného než politování nezaslouží.

mirkazam ( 11. dubna 2017 09:56 )

No co si myslet o ženských,které se dají nachytat takovým ksichtem ??

xaria ( 11. dubna 2017 07:15 )

tomu dostatečně nerozumím, ty ženy jsou tak trochu hloupé, zadlužit se kvůli člověku, kterého moc neznám?????láska je sice krásná věc, ale přece musím rozumně posoudit, když ze mě někdo taha peníze, a za sto korun se můžu podívat do registru dlužníku na internet, kolik nebo jestli je dotyčny muž zadluženy, chtělo by to používat také trochu rozumu, mimo jiné

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání