Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda sexuologa Weisse: Obvinili ho z usmrcení, sednout si může jít až na šest let!

Autor: Jiří Čada - 
7. dubna 2017
08:00

Až šest let vězení hrozí nyní mediálně známému sexuologovi Petru Weissovi (62). Kriminalisté ukončili vyšetřování jeho tragické dopravní nehody z loňského roku na Pelhřimovsku, při které dva lidé zemřeli a další žena byla těžce zraněna. Weisse obvinili hned ze dvou trestných činů. Z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

V polovině září loňského roku na silnici mezi obcemi Rynárec a Houserovka vyjel nečekaně jaguár Petra Weisse do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím Fordem Fokus. Na místě tehdy zemřel řidič fordu Jaroslav Š. (†55) a v nemocnici poté i jeho dcera Terezka (†25), která v osudný okamžik seděla na zadním sedadle. S těžkým zraněním pak na dlouhé týdny skončila v nemocnici matka zemřelé Terezky paní Jaroslava (49), která v době nehody seděla vedle řidiče na místě spolujezdce.

Vyšetřování tragické nehody se táhlo více než půl roku. „S ohledem na vypracování hned několika znaleckých posudků z oboru dopravy a zdravotnictví bylo prověřování celého případu složité a časově náročné,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Právě na základě znaleckých posudků mohli kriminalisté stanovit průběh dopravní nehody. „Řidič osobního vozidla Jaguar XF se při jízdě dostatečně nevěnoval řízení vozidla a nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a stavu vozovky,“ uvedla mluvčí policie. „Při průjezdu levotočivou zatáčkou řidič nezvládl řízení a s vozidlem vyjel pravými koly vpravo mimo komunikaci. Následně přejel s vozidlem do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Ford Fokus. V něm v té chvíli cestovaly tři osoby,“ završila popis tragické nehody mluvčí Dana Čírtková.

Petr Weiss Blesk informoval, že kromě omluvného dopisu pozůstalým rodiny jim nabídl také finanční odškodnění a pomoc. „Učinil jsem tak krátce po nehodě, doposud se ale nikdo neozval,“ řekl v pátek Blesku. „Rozhodně to nedělám z jakéhokoliv důvodu, kvůli zmírnění trestu, to ne!“ zdůraznil sexuolog. „Nechci se o tom dál bavit, soud ještě neproběhl,“ ukončil rozhovor.

Na záznam výpovědi Petra Weisse před soudem s vražedkyní z Anděla se podívejte ve videu:

sores ( 7. dubna 2017 15:39 )

Leda tak kulový s přehazovačkou půjde sedět!!! Jako Janoušek,Rátth a spousta jiných vlivných,že! Prachatý nechodí sedět, pouze žebrota co nemá na vyplacení soudce a policajtů.

rockyshowman ( 7. dubna 2017 12:31 )

Takovému se nic v této zemi nestane. Policie vyšetří, nádvládní pustí.Takoví mají štěstí!!! Patří mu basa zmetkovi, až zčerná !!!!!!

blah.. ( 7. dubna 2017 10:04 )

a este sa bude usmievat, psychopat!

crab ( 7. dubna 2017 09:51 )

vzdycky mi je lito obou stran. Jak toho kdo nehodu zavinil - je obtizne s tim zit urcite ma celou udalost pred ocima kazdy den a trpet tim bude po cely zivot. Tak toho kdo ztratil sve drahe. Takova rana se nezhoji uplne, pravda zacely se, ale bolet bude stale. Je to obrovske nestesti a skutecne stat se to muze kazdemu z nas.

jajas ( 7. dubna 2017 08:36 )

Pokud usmrtil vlastní vinou dva lidi a jednu osobu těžce zranil pak nechápu, proč by si neměl odpykat trest ve vězení jako každý jiný. Přeci nejde dělat rozdíly mezi lidmi, kteří spáchají stejný trestný čin. Smrt dvou lidí je u nás málo na zavření "natvrdo"??????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání