Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 dní věznil Janu a Dana v garáži: Únosce dostal 16 let, dětem musí dát tři čtvrtě milionu

Autor: ČTK ljš - 
6. dubna 2017
09:55

Žádal pro sebe doživotí, nakonec dostal 16 let! Ústecký krajský soud vynesl tvrdý rozsudek v případu loňského únosu dětí z Litoměřicka. Recidivista Zdeněk H. dostal 16 let a dětem musí také zaplatit odškodné. 

Státní zástupce Vladimír Jan navrhuje pro Zdeňka H. za únos dětí z Litoměřicka 16 let vězení a ve shodě se znalci zabezpečovací detenci. Soud se s jeho návrhem ztotožnil. Obžalovaný se vynesení rozsudku neúčastnil.

Krom trestu vězení mu soud uložil povinnost zaplatit unesené Janě půl milionu korun, Danielovi pak 250 tisíc jako nemajetkovou újmu. Odškodněni budou také rodiče dětí, dostat by měli každý 100 tisíc korun. Odsouzenému budou zabaven majetek, auto i garáž, ve které děti věznil.

Zdeněk H. podle obžaloby unesl loni 28. srpna se zbraní v ruce tehdy šestnáctiletého chlapce a o tři roky mladší dívku. Následně je deset dnů držel ve speciálně upravené garáži v ústecké čtvrti Střekov. Kromě únosu dětí si podle žalobce loni natáčel malou dívku v Ústí nad Labem. 

Podle právní kvalifikace mu hrozilo až 12 let vězení, podle Jana je ale na místě mimořádné zvýšení trestu nad rámec zákonné sazby. Návrh na uložení zabezpečovací detence zdůvodnil žalobce závěry znalců. Podle nich Zdeněk H. pravděpodobně trpí heterosexuální pedofilií a pro společnost je nebezpečný.

hahapch ( 27. října 2017 04:22 )

jak ten článek čtete je napsané že se soudu nezůčastnil jen jeho obhájce, děcka si peníze zaslouží nebylo to pro ně lehké musely mít stále strach co s nimi bude kdy je jak zabije, nebo jí znásilní, zajímalo by mě proč ta holka dostane dvakrát víc než ten kluk, měly by dostat stejně a ke všemu nebýt toho kluka tak kdoví kdy by je našli a v jakém stavu, to on měl nápad napsat do dopisu šifru kde jsou a proč policie dostala auto za co? děti našla matka a oni jen otevřeli garáž a děcka vyšly ven k rodičům, policie matce o šifře v dopisu nevěřila, neudělali pro záchranu děcek nic!!! policie má pomáhat a přitom platí víc pomoz si sám jak umíš

marlen52 ( 6. dubna 2017 16:44 )

tak nevím je to nějaké divné já kdybych prožila takový šok jak děti říkají tak bych ho nechtěla vidět ani v telce a oni klidně jdou do soudní síně a setkají se s ním jak říkám je to divné

vosavopruz ( 6. dubna 2017 12:00 )

tak jemu to nevadí když žádal o doživotí.Je to recidivista a těm vězení vyhovuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání