Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Požár oběda v Sokolově: Policista vynesl z hořícího bytu nemluvně

Autor: mor - 
4. dubna 2017
21:38

Sobotním hrdinou se stal policista Josef Bobenič ze Sokolova. Z hořícího bytu vynesl v náruči teprve dvouměsíční miminko. Zastoupil tak hasiče, kteří cestou k požáru bourali.

K požáru v bytě v Sokolově došlo nečekaně. Maminka dala na plotnu vařit oběd a na vteřinu si odskočila ven. Uvnitř nechala v postýlce spící nemluvně. Jenže se jí zabouchly dveře a nemohla se dostat zpět.

„Žena ihned zavolala na linku 158 a popsala nastalou situaci. Policisté přijeli do pár minut. Přes dveře uslyšeli praskání ohně, proto jeden z nich okamžitě vykopl dveře a vešel do bytu,“ popisuje policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Kuchyňská linka byla v tu chvíli v plamenech od smažících se potravin.

Policista Josef Bubenič ale neváhal a začal hledat miminko. To leželo v postýlce v obýváku. Vynesl jej ven a předal matce, která s děckem putovala na pozorování do nemocnice. Policejní hlídka pak začala hasit byt a evakuovat obyvatele domu. Hasiči totiž na cestě k požáru havarovali. Řidič osobáku jim nedal přednost a naboural do nich. Navíc se zjistilo, že neměl oprávnění řídit auta.

Podívejte se na video ze záchrany zavaleného muže.

miko ( 4. dubna 2017 22:14 )

je blbá, když mám něco na kamnech tak neodcházím z bytu, tak to vypnu a pak si můžu odskočit, a kam tak spěchala

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání