Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Únosce Jany a Dana těsně před soudem: Pokusil se otrávit léky?!

Autor: uá, ljš - 
3. dubna 2017
19:50

Dejte mi doživotí! To vzkázal dopisem únosce dětí z Litoměřicka Zdeněk H. Soud v pondělí požádal, aby jednal v jeho nepřítomnosti, málem k němu ale vůbec nedorazil. Pokusil se totiž otrávit.

Soudní jednání začalo asi s hodinovým zpožděním. Zprvu se zdálo, že se obžalovanému, který ve vazební věznici velmi sešel, udělalo pouze špatně. Podle serveru TN.cz se ale před soudním jednáním pokusil otrávit léky a museli mu vypumpovat žaludek. Lékaři posléze rozhodli, že je jednání schopen, a eskorta ho znovu přivezla k soudu.

Tam však Zdeněk H. odmítl vypovídat a požádal, aby soud jednal v jeho nepřítomnosti. Z jeho předchozí výpovědi, kterou soudce přečetl, vyplynulo, že na Janu a Dana, které unesl, natrefil náhodou. „Jel jsem na kole do Terezína a cestou jsem je potkal. Chtěl jsem nějaké děti, nějaké kamarády. Chtěl jsem si s nimi jen hrát. To, že jsem je potkal, byla náhoda,“ uvedl.

Přiznal, že je svázal a odvezl do své speciálně upravené garáže, kde je věznil. Jana se mu prý líbila, Dana vzal s sebou jen proto, že na něm Jana byla závislá. „Měl jsem ji rád, jeho ne. Trápili se ale u mě, oba brečeli, doufal jsem, že si časem ke mně udělají nějaký vztah,“ dodal.

Pondělního líčení se zúčastnila i jeho oběť Jana (14), která přišla v doprovodu svých rodičů. Řekla, že je připravena se střetnout se svým věznitelem tváří v tvář. „Je to nepříjemné, považuju to ale za jakousi tečku za tím vším,“ prohlásila.

Ve své výpovědi, kterou soudce četl, uvedla, že se jí únosce svěřil s tím, že je pedofil. „Říkal, že má rád malé holčičky, že jsme měli s Danem smůlu, že jsme byli v nesprávný čas na nesprávném místě. Když nás přivezl do té garáže, řekl, že tady budeme teď bydlet. Celou noc jsme nespali, báli jsme se, co s námi bude, brečela jsem. Zkoušeli jsme bouchat a křičet, ale mezi dvojitými dveřmi bylo hlasitě puštěné rádio, nikdo nás neslyšel,“ vypověděla.

Soud je dále naplánován na úterý a čtvrtek, kdy by mohl padnout rozsudek.

dandova ( 4. dubna 2017 15:39 )

clarabella ( 3. dubna 2017 22:48 )

Přesně tak. Parchanti lžou a ještě se teď soudí o prachy. Ona chce milion, on 250tis a rodiče po 100tis. Ze je hanba nefackuje. Hlavne tu malou ště.tku. Už vidím jak borec na kole přepadne dva pubertaky, sváže je a unese za bílého dne někam do garáže. Doufám, ze ho zavřou do blázince a ti parchanti nic nevysoudí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání