Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Taxikář na Náchodsku zastřelil lupiče, který ho pobodal: Zbraň neměl legálně

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Tadeáš Provazník, Blesk)
Autor: ljš - 
30. března 2017
21:21

Jízdu hrůzy si prožil taxikář, který vezl pasažéra do obce Dědov na Náchodsku. Během jízdy na něj muž vytáhl nůž a bodl ho do břicha. Zraněný taxikář ho nakonec zastřelil. Na zbraň však nemá povolení.

K útoku došlo v sobotu odpoledne. Muž se nechal odvézt z obce Ostač do Dědova u Teplic nad Metují. Ještě během jízdy sice vytáhl peněženku, platit ale nehodlal. Současně totiž vyndal i nůž, kterým taxikáře bodl do břicha. Ten v asi šedesátikilometrové rychlosti sjel s autem do příkopu.

„Bodl mě a pak chtěl znovu. Mířil na krk. Když jsme spadli do příkopu, řval, že chce peníze. Tak jsem je vytáhl z kapsy a hodil je po něm,“ popsal taxikář Petr televizi Nova.

Poté se mu podařilo dostat z auta, útočník se ale k němu snažil dostat, a tak vytáhl zbraň. „Třikrát jsem do něj vypálil, jenže on byl asi na nějaký agresivní droze. Prostě řítil se na mě přes sedadlo řidiče,“ vysvětlil. Lupič se skácel až po čtvrté ráně, která se ale předtím zasekla v komoře.

Zraněný Petr pak nemohl najít mobil a tak musel ještě pěšky dojít k nejbližšímu domu. Záchranáři ho pak rychle převezli do nemocnice, kde byl okamžitě operován. Nůž totiž zasáhl játra. Útočník ale takové štěstí neměl a zemřel ještě v sanitce.

Případem se zabývá policie. „Zatím to vyšetřujeme jako loupež, ale konečná právní kvalifikace bude upřesněna, až skončíme vyšetřování,“ řekla televizi mluvčí Lenka Burýsková. Kriminalisté budou zřejmě řešit i to, že taxikář ke své obraně použil zbraň, kterou nedržel legálně. Důležitá bude také rekonstrukce celého útoku.

 

308win ( 31. března 2017 09:23 )

Nelegál vám řeší to že pokud budete jen podezřelý z držení .... tak vás může pčr prozatím šikanovat více než legal. Ale jak jsem psal uvydíme co na to řeknoou právníci.

308win ( 31. března 2017 09:20 )

Ne, já mám legal 9mm důrazných argumentú.

308win ( 30. března 2017 22:28 )

Přečtěte si zákon, Nelegální zbraň = porušení tr.paragrafu,lépe řečeno je to nedovolené ozbrojování a to se u nás trestá vězením. Ale jsem zvědavý na právnické kličky a rozuzlení protože co právník to jiný výklad zákona.

milofr ( 30. března 2017 22:19 )

Raději odprásknu zloděje nelágem než aby podřízl on mě, dají mu nějakou podmínku a pokutu a případ je vyřešen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání