Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přítelkyně režiséra Běly údajně zdevastovala pronajatý dům: Takové prase má dítě, rozčilují se lidé

Autor: dce - 
17. dubna 2017
05:52

Chtěla jen pronajmout dům, teď si asi pořádně vyčítá, že si nájemnici lépe neproklepla. Moderátorka Šárka Rosová Váňová si do domu nasadila takříkajíc kukačku. Přítelkyně režiséra Martina Běly jí měla dům doslova zdevastovat. Nájem neplatila, oháněla se nemocí a neschopností sociálky a z domu udělala smetiště, tak vše aspoň popisuje sama Šárka.

Rozhlasová moderátorka Šárka Rosová Váňová pronajímala dům v Lešanech Nelahozevsi. Na inzerát se jí přihlásila slušně vypadající žena - Ivana V., matka šesti dětí, která často pomáhá týraným psům, navíc přítelkyně režiséra Martina Běly, který se podílel na tvorbě několika televizních pořadů. Šárka byla ráda, že dům bude obydlený a navíc osobou se sociálním cítěním a dětmi, které využijí i zahradu.

Nájemnice se jí svěřila, že je nemocná a navíc bez práce. Na nájem jí ale měla přispívat sociálka. Složila tedy kauci - neúplnou, protože jedno z dětí potřebovalo brýle - a šla bydlet.

"A sociálnímu odboru se nějak nechce paní v podnájmu finančně podpořit. Nájemnice vysvětluje, že to vše trochu trvá, ale že bude dobře. Jak by ne, je hodně nemocná, lékaři si s ní nevědí rady. Dokonce si popláče, že jí charita zaslala pro děti akorát konzervy a že se s nimi půjde asi pást," popisuje na svém blogu Šárka. A tak chudince Ivaně zaplatila první nájem.

Z kauce zaplatila brzy i druhý měsíc, nakonec nájemnici dotovala 4 měsíce. Nebyly to ale jen chybějící platby, které Šárku přinutily Ivanu z domu vyhodit.

Šárka zavolala na sociálku a dozvěděla se, že jejich nájemnici už byly v hotovosti vyplaceny dva nájmy. A to oproti papíru podepsanému Šárčiným manželem. Jenže ten ženu nikdy neviděl a agendu kolem pronájmu vyřizovala jen Šárka...

Dům nakonec našli v tak otřesném stavu, že tomu sami nemohli uvěřit. Nepořádek, odpadky, psí exkrementy a dokonce mrtvý křeček. Šárka je rozhodnutá řešit věc dál. Ivana nakonec dům údajně uklidila, Šárka ale tvrdí, že jen rozmazala špínu - zápach a koberce od výkalů zůstaly...

Šárka vše zveřejnila na svém blogu a na Facebooku, příspěvek komentují stovky lidí, nikdo nechápe, jak si nájemník něco takového může dovolit. "A to prase má dítě? Fujtajbl," píše paní Radka.

Ne zrovna pořádkumilovní lidé se objevili i v pořadu Výměna manželek.

Video  Výměna manželek: Tady žijí prasata!  - TV Nova
Video se připravuje ...

vanice ( 18. dubna 2017 18:14 )

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/463064/zena-se-ctyrmi-detmi-zije-jen-ze-socialnich-davek- vybydlet-a-jit-o-dum-dal.html Suďte, až budete vědět víc. Po bitvě je každý generál... Dům zdevastoval černou stavbou soused. A tahle "čistotka" ho dorazila. Cíleně a systematicky vybydlovala lidi a spoléhala na jejich soucit.

AliceNovakova3 ( 17. dubna 2017 18:55 )

Přesně tak. Bohužel, taková líná pakáž má mnohdy podporu i slušných lidí a tak toho řádně využívá.

rybicka.l ( 17. dubna 2017 11:24 )

Jinak je toto bohužel spíše standard, než cosi výjimečného. Když do bytů přicházejí - jsou úroveň sama. Když odcházejí, pak to vypadá jako zde. Bohužel se sociální podpora státu zvrtává do tohoto stavu. Tito lidé bydlí za náklady nás všech (nejenom toho pronajímatele) a nemají naprosto žádnou potřebu se chovat jako lidé. Prostě se přesunou do dalšího, pěkně uklizeného a připraveného bytu, opět poberou slušné částky na sociálce a zase se koloběh opakuje. BYTOVÁ TURISTIKA se tomu dá říkat. Za peníze všech a na podporu jediných. Nemakačenků. Takto jím všichni platíme, cigarety, chlast, herny atd. O děti, o ty se moc nestarají. Vařit a racionálně hospodařit? Proč? Stát nám zaplatí polotovary a uvařené pudinky (včerejší jídlo dojídat? to ne!) a další. Mají pak místo hospodaření čas chovat se jako hovada. A pro (podebrady105: DOBRÉ TAK CIGANY BY ODMITLA VZALA SI CHRAPUŇKU TEĎ TO MÁ) Cikány nevyjímaje! Poměr nebudu odhadovat, je to zbytečné. Hovada bílé, nebo snědé, pořád srovnáním s hovady ta hovádka reálná jako taková urážím!!!

rybicka.l ( 17. dubna 2017 11:10 )

"Pronajímatelka je blbá". Věc názoru. Dnes a denně se dějí tisíce menších i větších podvodů. Koho v dnešní době ještě nikdo nepodvedl je buď sám podvodník, a proto se nedá, nebo je to asociální člověk bez zrnka empatie.

paralenka ( 17. dubna 2017 11:06 )

Taková čuňata snad ani nemohou bydlet v normálním obydlí! Dávky? Pěkná zhůvěřilost, pokud nejdou rovnou pronajímateli, samozřejmě přiměřené okolnostem, ne mnoho tisíc za jeden pokoj někde v hromadné ubytovně. Ale jinak jsou majitelé nepoučitelní! Tady v nedaleké obci chlap odešel z pronájmu domku a nezůstaly ani radiátory nebo sanita! Kdo věří, že pronájem je lukrativní džob, může dopadnout takhle. A mimochodem - ani někteří cikáni by tohle nedokázali, tady paní má byt, že by se prý dalo jíst z podlahy. Asi má pan režisér zvláštní vkus, když může mít takovou smradlavou ženskou!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání