Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutální vrazi z Horusic si přišli pro milion eur! Nesmysl, říká syn oběti

Autor: dce - 
29. března 2017
16:19

Brutální přepadení rodinné firmy v Horusicích má konečně své pachatele. Policii se po roce a půl podařilo zadržet dvojici cizinců, kteří již byli obviněni z loupežné vraždy.

Ačkoliv dva údajní vrazi už sedí ve vazbě a další lidé jsou vyšetřováni, nikdo zatím neví, proč se obyčejná loupež změnila v masakr. Skupina asi sedmi mužů vrazila do dílny rodinné firmy v Horusicích 16. září 2015 večer. Koho potkali, toho brutálně zbili. Nejhůř dopadl zakladatel firmy František Hadrávek a jeho švagr Jaromír.

Oba vážným zraněním podlehli v nemocnici. Františkův syn Martin vzpomíná, jak se sám ve špitále probudil a netušil, co se to děje. „Probral jsem se na jipce v nemocnici do úplně jiné reality. Měl jsem vygumováno, úplný reset. Doufal jsem, že to táta taky přežije, a on najednou nebyl. Dílna prázdná,“ popsal Martin deníku Mladá fronta Dnes.

I jeho stále trápí otázka, proč byl útok tak brutální. „Byla to parta netáhel, nemakačenků, lemplů, která se prostě domákla, že doma máme peníze. Prý se říkalo, že u nás leží milion eur. Nesmysl.“

Ostatně ani sami útočníci údajně nedokáží odpovědět, proč se chovali jak smyslů zbavení, ačkoliv od Františka dostali peníze z trezoru. Na tuto otázku prý jen civí do země a krčí rameny.

„Ti vrazi by měli dostat provaz. Nic jinýho si nezasloužej,“ prohlásil jeden z místních, který postiženou rodinu dobře zná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání