Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt Mečiarova kritika (†66): Byl zavražděn, tvrdí bezpečnostní expert

Autor: lm - 
27. března 2017
21:31

Byl slovenský politik a kritik Vladimíra Mečiara zavražděn?! Exposlanec Lidové strany – Hnutí za demokratické Slovensko (HZDS) František Gaulieder (†66) zahynul v sobotu pod koly vlaku. Podle bezpečnostního analytika, který znal Gauliedera osobně, rozhodně nešlo o sebevraždu!

Smrt slovenského exposlance Františka Gauliedera (†66) obestírá tajemství. Politika, který byl velkým odpůrcem Vladimíra Mečiara, srazil v sobotu nad ránem u Trnovce nad Váhom vlak. Nedaleko místa smrti policie našla jeho odstavené auto i s osobními doklady a mobilním telefonem. Gaulieder se naposledy ozval rodině v pátek odpoledne.

Podle bezpečnostního analytika Milana Žitného ale rozhodně nešlo o sebevraždu. Žitný podle serveru Čas.sk na Facebooku zavzpomínal na setkání s Gauliederem v roce 2011, kdy se věnovali případu vraždy jistého Maroše Kováče. Podle něj byly důkazy, které by pořádně zavařily vysokým funkcionářům policejního sboru. S exposlancem probírali i lidi, kteří měli vazby na vysokou politiku či policii. „Na některé z nich v posledních týdnech dopadla kosa zákona,“ napsal Žitný.

„V posledních týdnech se vynořilo navíc několik témat, které Fero Gaulieder považoval za výsostně důležité, a kdyby dnes žil, dovolím si tvrdit, že by se jim dostalo nemalé pozornosti, jakou si zaslouží. Už se to ale nestane. I z důvodů výše uvedeného, i z aktuálních faktů a souvislostí budu i nadále tvrdit, že Fero Gaulieder byl zavražděn a ani omylem nešlo o sebevraždu,“ uzavřel Žitný podle serveru Čas.sk.

Gaulieder byl dlouhodobě terčem výhrůžek mocných a vlivných lidí. V roce 1997 mu u domu vybuchl ruční granát, pachatele se nepodařilo zjistit. Nedávno mu někdo do dvora hodil mrtvou černou kočku a poštou mu chodily ostré náboje. Podle blízkých neměl žádné závažné problémy, které by ho dohnaly k sebevraždě. V den zmizení navíc ještě volal manželce, aby mu uvařila.

Sebevraždě nenasvědčuje ani současná kvalifikace případu. „Policie ve věci koná a vede trestní stíhání ve věci trestných činů usmrcení a omezování osobní svobody. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nebudeme poskytovat žádné informace,“ přiznala nitranská policejní mluvčí Božena Bruchterová pro RTVS.

winnie00 ( 28. března 2017 04:07 )

The chocolate dials Rolex [url=http://www.watchesreplicas.cn/]replica watches[/url] are able to enjoy incomparable performance.I'm 100% not a Tory Burch [url=http://www.handbagsdesigner.cn/]Bags Replica[/url] Girl. You know one. We all do. Not to knock the brand entirely, but it's just not me..Every girl should own at least one of these Luxury Replica [url=http://www.jammagazineonline.us/]Dior bags[/url] in their wardrobe.

gogo56 ( 28. března 2017 03:16 )

proč mi to hned docvaklo žádná sebevražda ,likvidace!!

stanislava ( 27. března 2017 21:56 )

Mečiara by mali už obesiť. On dá pokoj až po smrti. Pokiaľ bude Mečiar žiť, tak na Slovensku nebude pokoj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání