Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladík v ústavu znásilnil chlapce (10): Je na útěku a vysmívá se spravedlnosti

Mladík v ústavu znásilnil chlapce (10): Soud mu uložil drsný trest.
Mladík v ústavu znásilnil chlapce (10): Soud mu uložil drsný trest.  (Autor: Blesk - Petr Novotný)
Autor: dce - 
24. března 2017
08:19

Otřesný případ se měl odehrát před třemi lety ve výchovném ústavu. Dnes šestnáctiletý mladík zneužil desetiletého chlapce, který byl v ústavu nový. Ve čtvrtek o jeho osudu rozhodoval soud, který mu dal nejpřísnější možný trest. V případě nezletilého je to ochranná výchova do doby zletilosti.

K soudnímu líčení se dostavila pouze matka obžalovaného mladíka. Chlapec je totiž na útěku. Podle znalců, ale i matky je chlapec agresivní a nemá sociální návyky. To se také prokázalo, když do výchovného ústavu přišel teprve desetiletý chlapec a putoval na pokoj ke zmíněnému agresorovi.

Podrobný popis nechutných událostí ze spisu přinesl server Novinky.cz. Mladík mladšímu chlapci údajně přehodil peřinu přes hlavu, aby ho přidusil. Když chlapec vystrčil hlavu, aby se nadechl, mladík mu do úst strčil penis. Poté ho svlékl z pyžama a zasouval mu úd mezi stehna až do vyvrcholení,“ stojí ve spise.

Znásilněný chlapec se nejprve bál znásilnění oznámit, nakonec ale vše nahlásil. Celé věci se zúčastnil ještě jeden mladík, který už byl loni zařazen do terapeutického výchovného programu.

Iniciátor je ovšem už delší dobu na útěku. „Vadí mi, že dělá průšvihy. Bohužel jsem jediná, koho poslouchá a respektuje. Když se doma objeví, tak slíbí, že už bude sekat latinu a nebude z ústavu utíkat. A pak zase zdrhne. Jsem z toho dost zoufalá,“ řekla podle Novinek mladíkova matka.

Znalci se o něm vyjádřili jasně:Je namístě uložit taková intenzivní a restriktivní opatření, aby byla vůči němu chráněna společnost,“ upozornil psychiatr. Ani zpráva z dětského domova, kde byl chlapec umístěn, nehovoří v jeho prospěch. „Pokud je mu v něčem bráněno nebo odporováno, stane se velmi agresivním vůči každému, kdo se dostane do jeho blízkosti. Je arogantní, pohrdá námi a působí tak, že nás chce zastrašit. Je mu všechno jedno, jakmile má příležitost, uteče.“

Soud loni nechtěl rozhodovat o mladíkově osudu bez jeho výslechu, policii se ho ovšem stále nepodařilo dopadnout, a tak mu soudkyně uložila nejpřísnější možný trest pro nezletilého – umístnění do ochranné výchovy až do doby plnoletosti, s největší pravděpodobností bude umístěn do ústavu v Boleticích.

Jiný, ale velice podobný případ se řešil i na opavské psychiatrii – 14letý pacient zde znásilnil o tři roky mladšího chlapce.

Video  Rozhovor s maminkou znásilněného chlapce  - Blesk TV
Video se připravuje ...

zednik ( 24. března 2017 14:55 )

Podle fotky to jsou Boletice. Ty jsou pro nejhorší nmladistvé kriply. Je už na čase přestat financovat nablblé všemožné projekty, které evidentně ani po 20 letech nikam nevedou a za ušetřené miliardy postavit Nový Mírov. A tyhle zmetky tam doživotně ubytovat.A předstat žvanit o lidských právech.

sores ( 24. března 2017 13:34 )

Zabít zmetka, nikdy z něj nebude kvalitní člověk!! Ten chlapec už na tu hrůzu do smrti nezapomene. V USA jdou do basy i děti zločinci a je to tak správné. Na co si to žebrácké Česko hraje???

rockyshowman ( 24. března 2017 10:47 )

Mnohé by vyřešilo snížení osobní zodpovědnosti minimálně od 12 let. Těm nahoře je to jedno, mají ochranky, nejezdí MHD, jsou zajištěni. 12 leté dítě by již mělo mít určité soc. návyky a mohlo by při zdravé soc. výchově rozpoznat dobro od zla. Pohužel tyto děti jsou vychovávány k tomu, aby živili početnou komunitu nefachčenků. Je potřeba změnit soc, systém a bohužel, zde by mělo platit heslo bolševika- kdo nechce řádně pracovat ať nejí. Zákon o příživě by měl opět platit, a našim slušným občanům by se značně ulevilo.

bluedream ( 24. března 2017 10:01 )

A umístí ho do Boletic? To si dělají srandu? Odtamtud kluci mohou utíkat, jak se jim zlíbí, viz případ znásilňovače Badyho, který odtamtud utekl 9x! Jediný ústav, kde ho mohou omezit, byla podle nich Ostrava a tam měli plno. http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/cernakronika/tento-mladik-17-znasilnil-chlapce-12-uz-podevate-utekl- z-ustavu-dejte-pozor.html

bluedream ( 24. března 2017 09:56 )

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=15510311170702

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání